Gde studenti ne brinu o svom računu? – Student te vodi u najjeftinije kafiće u gradu

Sedenje u kafićima sve je skuplji vid relaksacije, a studentski budžeti najčešće nisu pozamašni. Predstavljamo vam neke od najjeftinijih kafića u Beogradu gde se ne morate plašiti visokih cena.

„Klub Zis”

Nadomak Vukovog spomenika postoji kafić sa neverovatno niskim cenama. Tamo možete popiti čaj za 30, kafu za 35, limunadu za 70 ili toplu čokoladu za 150 dinara. Ukoliko se pak odlučite za nešto žestoko, vodka i vinjak koštaće vas 60, a flaša Zaječarskog piva samo 130 dinara. U pitanju je kafić Mašinskog fakulteta pod nazivom „Klub Zis” – sjajno mesto za sedenje preko dana u prijatnom ambijentu sa popularnom muzikom i ljubaznim osobljem. 

„Greenet”

Kuća „Greenet”, čiji se kafići nalaze na Starom gradu, Savskom vencu i Paliluli, već decenijama služi sjajne napitke pristupačnih cena. U ovim kafićima možete probati domaću kafu od „Greenet” mešavine za 180, espreso za 190 ili američku kafu za 195 dinara. Ukoliko se odlučite za alkoholna pića, domaći rum koštaće vas 180, a „Rubin” vinjak 200 dinara. Obožavaoci slatkog mogu da probaju čoko kolač sa mrvicama za samo 100 dinara ili parče voćne torte sa kandiranim voćem za 130. Sve kafe možete poručiti i bez kofeina, a nudi se i sojino mleko kao zamena za kravlje. Vaši kućni ljubimci takođe su dobrodošli, a stalni posetioci, uz pomoć „Greenet” kartice i pečata, na svakih 9 kafa za poneti dobiće besplatnu desetu kafu po izboru.

„Caffe Status Bar”

„Caffe Status Bar”, udobni lokal sa divnom osunčanom baštom, krije se u Zemunu i nudi veliki izbor jeftinih pića. Espreso možete naručiti za 155, kapućino za 180, a ukusni „Cookies Frappe” za 230 dinara. Ljubiteljima rakije obezbeđene su razne vrste od po 210 dinara, a čaša bilo kog vina koštaće vas 260 dinara. Kafić je pet friendly te drugari na četiri noge mogu uživati sa vama, a nudi i besplatan Wi-Fi. Za osobe koje su intolerantne na laktozu, obezbeđene su kafe sa sojinim mlekom po takođe dobrim cenama, a bilo koju možete kupiti i za poneti.

„Botanika”

Kafić „Botanika” na Karaburmi poznat je po interesantnoj dekoraciji, zelenilu, šarenim bojama, ali i po jeftinoj ponudi. Domaću kafu ili espreso možete popiti za 150, kapućino za 180, a nesvakidašnju „Munchmallow” kafu za 230 dinara. Tokom letnjih dana imate mogućnost da naručite osvežavajuću limunadu za 170 dinara, a tokom zimskih toplu čokoladu za 210. Večernje izlaske možete obeležiti „Rubin” vinjakom od 190 dinara ili tekilom od 230. Za sve one koji su u žurbi, kafa za poneti košta 130 dinara, a oni sa više slobodnog vremena mogu sedeti i napolju, zajedno sa svojim krznenim prijateljima.

Cene uporno rastu, ali je uživanje po kafićima još uvek izvodljivo pa čak i sa studentskim novčanikom. Povoljni lokali još uvek postoje samo ih je potrebno pronaći.

Piše: Elena Gligorijević

Izvori: https://g.co/kgs/YNuzqs , https://www.u-beogradu.com/lokacija/caffe-status-bar-zemun/ , https://g.co/kgs/y87yY3 ,

https://g.co/kgs/okmKSa , https://g.co/kgs/uZRP32 , https://greenet.rs

Foto: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.