ŠTA JE OBELEŽILO DRUGI I TREĆI DAN ARSENAL FESTA? (FOTO, VIDEO)

Prenosimo vam utiske sa ovogodišnjeg Arsenal festa, saznajte ko je sve nastupao drugog i trećeg dana kao i kakvi su naši utisci koje delimo sa vama direktno iz kampa!

Drugog dana festivala prisustvovali smo koncertu benda Clutch, koji su još pre početka dnevnog programa naznačili da neće primati pitanja novinara. Ipak, iskustvo je bilo jako dobro, a bend je profesionalno odradio ono zašto je došao, bez velikih iznenađenja i uzbuđenja od onih iz prvog dela nastupa.

Nakon toga, rešili smo da malo više pažnje posvetimo Explosive Stage-u i elektronskoj i tehno muzici koja se tamo vrti svakog dana do ranih jutarnjih sati. Uz prisustvo cirkuskih zabavljača (za koje smo pretpostavili da su možda unajmljeni iz cirkusa koji je došao u Kragujevac i koji svakog jutra građane budi razglasom kojim obaveštava o njihovom programu), iskustvo na ovom delu festivala je bilo fenomalno.


Posle toga prešli smo na Garden, gde je Rouzi kratkim, ali ubedljivim nastupom digao publiku. Nakon njega, Hiljson Mendela je razgalio sve prisutne i pružio jako energičan performans. Za to vreme na Main Stage-u nastupale su legende iz grupe The Cult. Jedan od najiščekivanijih koncerata na ovogodišnjem izdanju festivala opravdao je svoj epitet. Naša ekipa se rastrzala, ali svi su imali veoma pozitivne utiske o onome što su čuli.

Na Gardenu je potom nastupio Nikola Vranjković koji je svoj koncert počeo u sebi sopstvenom stilu – psovanjem novinara. Ipak, posle toga, nastup koji je pružio bio je neosporno fenomenalan.

Na glavnoj bini je svirala grupa Let 3. Ovogodišnji predstavnik Hrvatske na Evroviziji pružio je po našem utisku jedan od najboljih nastupa na ovogodišnjem izdanju festivala. Fenomalno veče kulminiralo je njihovim hitovima, koji su ostavili prisutne pod velikim utiskom.

Treće veče počelo je nastupom Nemanje Radulovića a posle njega Beogradski sindikat.


Potom je nastupio sastav Beogradski sindikat koji je privukao publiku raznih godišta. Slaveći 25 godina pružili su odličan nastup. Na Gardenu je istovremeno nastupala grupa Artan Lili. Pred punim Gardenom, u kome je preovladavala mlađa publika, pružili su baš dobar nastup, izvodivši hitove koji su ih proslavili.


Na sceni ih je smenio Kendi. Objavivši album istog tog dana, pored starijih pesama, bilo pod pseudonimom Kendi ili Pablo Kenedi, izveo je pesme sa sveže objavljenog albuma. One su naišle na jako pozitivnu reakciju publike i nastup je bio fantastičan.

Na Main Stage-u, nastupila je grupa Smak+, sa novim članovima. Izveli su vanvremenske hitove svojih predstavnika. I pored sjajnog koncerta, ostaje žal za time što nije bilo nekih starijih članova prisutnih na bini (pre svih Točak), uzevši u obzir da je dosta posetilaca to nekako očekivalo.


Bojana Vunturišević je pružila izvanredan nastup. Popevši se na ramena članu ekipe, spustila se u publiku i zajedno sa fanovima izvodila tako svoj repertoar.


Po našem ličnom utisku, najbolji prošlovečernji nastup pružio je Seun Kuti sa bendom Egypt 80. Džez muzika kombinovana sa afričkim tonovima i nasleđem, odnosno afrobitom, ostavila je sve prisutne na Garden Stage-u zapanjenima.

Seun Kuti – snimano sa drveta

Veče je na glavnoj bini zatvorila Dubioza Kolektiv. Nastup je bio veoma energičan, a celokupni utisak bio je upotpunjen konstantnim šutkama koje su davale posebnu čar svemu što se dešavalo. Na kraju nastupa su svi bili mokri od znoja i toliko zadihani, ali ipak smogli snage da bendu otpevaju rođendansku pesmu povodom 20 godina postojanja. Takođe, u jednom trenutku su članovi benda predstavili QR kod koji je vodio ka peticiji o povratku Bosne na Evroviziju.

Nezaobilazni deo završetka svake večeri je kafić Geto, koji radi isključivo od ponoći do 7 ujutru u kome možete nastaviti svoj provod do jutra!

Iz kampa za Magazin Student pišu, izveštavaju i fotografišu: Stefan Šajkarević Šeki, Nikola Pavlović, Nikola Jovanović, Mihailo Trajković, Lazar Đurković, Atanasije Đumić, Anastasija Đumić, Ognjen Jovanović, Stefan Pantelić

Leave a Reply

Your email address will not be published.