Producenti idu na odmor!

Festival studenata filmske i televizijske produkcije, Producentski dan, biće održan 2. i 3. juna na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Cilj Producentskog dana jeste promovisanje studentskih radova i Katedre za Filmsku i Tv produkciju, odnosno ukazivanje na značaj njene uloge u edukaciji kadrova u oblasti umetnosti, kulture i medija.

Ove godine će specijalni gosti biti studenti Univerziteta iz Majamija, kao i njihovi profesori Rafal Sokolovski i Rečna Varma koji će učesnicima festivala održati master klas. Osim gostiju iz Majamija, ovogodišnji festival svojim prisustvom uveličaće profesori i studenti sa Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba, Akademije scenskih umjetnosti iz Sarajeva kao i gosti sa Sarajevo Film Festivala.

PROGRAM:

Tokom dva dana biće upriličena i dva panela: prvi na temu Žena na filmu, panelista  Amre Bakšić Čamo, Ree Rajčić, Snežane Van Houvelingen i Ane Adžić, drugi na temu Tv serije na kome će panelisti biti Tatjana Žeželj Gojković, Boban Jevtić, Bojan Vuletić i Ivana Miković.

U subotu 3. juna biće dodeljene nagrade. Katedra za Filmsku i TV produkciju dodeljuje dve značajne nagrade: „Lučonošu koju će ove godine primiti Ana Adžić za svoj uspešan producentski rad, dok će nagradu „Lučonoša za životno delo za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, posebno kroz oblast filmske kritike, produkcije i festivalskog programiranja primiti aluminista katedre  Nenad Dukić koji će učesnicima panela održati i master klas.

Nakon dodele nagrada gosti će uživati u koktelu i druženju uz poznatu muziku 80-ih godina prošlog veka. Tema ovogodišnjeg festivala posvećena je vizuelno primamljivoj estetici Majamija , kao i kompjuterskim igrama i televizijskim serijama koje su obeležile detinjstvo generacije studenata četvrte godine, pre svega mnogima poznata igrica GTA: Vice City i Miami Vice

Producentski dan kreiraju i realizuju studenti četvrte godine Filmske i TV produkcije: Milica Milinković, Danilo Mladenović, Tamara Tomašević, Aleksandra Kočijašević, Rastko Stojanović, Andrej Erić, Klara Vujović, Marija Mijušković, Stevan Vojvodić, Sofija Urošević, Nikola Uzelac, Dimitrije Bunčić i Valentina Šekularac, a pod mentorstvom profesorke Jelene  Mitrović.

Ceo program i satnicu možete pogledati ovde.

Piše: Miloš Kilomović

Student: Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.