KO IGRA SONJU SAVIĆ: Priča o izgubljenim generacijama i talentima

Beogradska premijera predstave “Ko igra Sonju Savić?” biće izvedena 24. maja u Bitef teatru od 20h. Reč je o autorskoj predstavi Andraša Urbana i produkcijskoj saradnji Gradskog pozorišta Čačak i Bitef teatra.

Autorski tim čine: Andraš Urban (režija, koncept i scenografija), Vedrana Božinović (dramaturgija), Aleksandar Bradić (izvršna produkcija), Selena Orb (kostim), Anđela Bajagić (asistent  kostimografkinje) i Irena Popović Dragović (muzika).

U predstavi igraju: Nikola Voštinić, Bratislav Janković, Borjanka Ljumović, Ivana Terzić i Julija Petković.

“Predstava nije dramskog karaktera i ona nije skulptura Sonji Savić. Dakle, niko ne igra Sonju Savić, ali je svi igraju”, kaže reditelj Andraš Urban.

Autorka teksta Vedrana Božinović rekla je da je tokom rada na predstavi svakog dana živela sa Sonjom Savić i istakla da se predstava ne bavi nijednim specifičnim periodom u životu glumice.

“Vrlo je dokumentarno sve što se u predstavi pojavljuje kao materijal. Nijedna reč koja je u predstavi rečena o njoj nije izmišljena. Koristila sam materijale sa preko trideset foruma u kojima se govorilo o Sonji nakon što je umrla, kao i materijale tabloida od trenutka kada je umrla do danas”, kaže Božinovićeva.

Predstava je premijerno odigrana u Čačku u okviru projekta “Čačak Prestonica kulture Srbije 2023”.

Piše: Mina Đukić

Student: Kultura

Izvor: Beta

Leave a Reply

Your email address will not be published.