Luk Blek je danas ispraćen u Liverpul – nastupiće pod rednim brojem 3

Predstavnik Srbije na Evroviziji, Luk Blek svečano je, ispred zgrade RTS-a ispraćen u Liverpul.

Podršku muzičaru pružila je naša prošlogodišnja predstavnica na Evroviziji Ana Đurić Konstrakta, koja mu je poručila „Zabavi se tamo, pokušaj da budeš prisutan i da osetiš sve što se dešava“.

„Radio televizija Srbije je još onomad odlučila da će se uvek potruditi da pošalje predstavnika Srbije na Pesmu za Evroviziju zbog toga što smo preživeli dug period kada je i naša zemlja i naša kuća bila izolovana od sveta i nije mogla da učestvuje na međunarodnim manifestacijama, pa ni na Pesmi za Evroviziju. Mi smo odlučili da to više nećemo propuštati“, izjavila je glavna i odgovorna urednica zabavnog programa Olivera Kovačević. 

Uprkos pobedi Ukrajine na prošlogodišnjem takmičenju, zbog rata u ovoj državi, ove godine domaćin će biti Velika Britanija.

Ukrajinski ambasador u Srbiji Volodimir Tolkač, poželeo je sreću srpskom predstavniku i dodao „Ova godina je pokazala da naša snaga leži u jedinstvu, naši saveznici i prijatelji pritekli su u pomoć. Velika Britanija je preuzela odgovornost da bude domaćin Evrovizije, zahvalni smo na tome“.

Događaju je prisustvovala i ambasadorka Velike Britanije Šan Maklaud u Srbiji, koja je poručila da je Liverpul grad muzike, dinamične kulture, ali i grad različitosti. „U rodnom gradu vitezova zaista možemo reći da ćemo biti ujedinjeni muzikom“, zaključila je Maklaud.

Na kraju se obratio Luka koji je obećao da ide da se zabavi, ali i da vredno radi.

Srpski predstavnik na Evroviziji će nastupiti 9. Maja u prvoj polufinalnoj večeri pod rednim brojem 3.

On će se za prolaz u finale takmičiti sa predstavnicima Norveške, Malte, Letonije, Portugala, Irske, Hrvatske, Švajcarske, Izraela, Moldavije, Švedske, Azerbejdžana, Češke, Holandije i Finske.

Isidora Nedić & Lazar Smilić

Leave a Reply

Your email address will not be published.