IUS CHESS: Univerzitetski turnir u šahu ponovo na Pravnom fakultetu

Drugi po redu univerzitetski turnir u šahu, IUS CHESS, održaće se u prostorijama Pravnog fakulteta 22. i 23. aprila. Turnir počinje svečanim otvaranjem 22. 04. u 9.30.

Učesnici:
Turnir je namenjen svim studentima Univerziteta u Beogradu, pored studenata, uprava šahovske sekcije donela je odluku da ove godine omogući učešće i učenicima trećeg i četvrtog razreda srednje škole.

Pravila igre:
Prvi dan se igra po švajcarskom sistemu, pa je tako predviđeno vreme za odigravanje jedne partije 15 minuta po igraču. Broj partija zavisi od broja prijavljenih učesnika. Kada svi takmičari odigraju podjednak broj partija, izbacuje se lista rezultata. Prvih osam učesnika nastavlja takmičenje drugog dana.

Drugi dan turnira se igra po Bergerovom sistemu. Svaki igrač mora da odigra partiju sa preostalih 7 igrača. Nakon toga izlazi nova lista rezultata u kojoj će biti poznati polufinalisti, a kasnije i finalisti.

Gde se održava?
Takmičenje će biti održano u prostorijama kluba Forvm Romanvm, amfiteatru IX i amfiteatru X na Pravnom fakultetu. Prva partija na ovogodišnjem turniru počeće u 10h. Detaljan raspored učesnici će moći da vide na instagram profilu: @sahovskasekcijapfbg

Organizatori turnira:
Organizacija drugog univerzitetskog šahovskog turnira je ponovo poverena šahovskoj sekciji Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Šahovska sekcija, uz pomoć samog fakulteta, Šahovskog saveza Beograda i Srbije i studentskog parlamenta Pravnog fakulteta, obezbedila je još jedan turnir za ljubitelje šaha.

Piše: Bojana Krezović

Leave a Reply

Your email address will not be published.