Glasna muzika, dobro raspoloženje i veliki broj posetilaca u Beogradskom naselju, a ovo je razlog

Danas je po jedanaesti put za redom organizovan Rakovački karneval.

Duž ulice Patrijarha Joanikija na Vidikovcu defilovali su osnovci i srednjoškolci sa teritorije Opštine Rakovica.

U koloni dugoj 800 metara mališani, ali i oni malo stariji predstavili su nam svoje kostime i koreografiju. Imali smo prilike da vidimo kostime baronica, princeza, slatkiša, gusara, veštica, a najveću pažnju privukla je grupa odevena u kostime društvenih mreža. Hodajući TikTok, YouTube, Instagram i ostale mreže pobrale su sve simpatije prisutnih.

Na svakom koraku nalazili su se baloni i šećerne vune, ulice su bile preplavljene ljudima, a parkinzi nedovoljni da prime automobile svih pristiglih na karneval.

Da ovo nije samo opštinska već i gradska manifestacija govori u prilog to što su na karneval došli i ljudi sa decom iz različitih delova grada.

Karneval traje dva dana. Prvi dan rezervisan je za dečiju karnevalsku povorku, dok drugog dana nastupa oko 50 karnevalskih grupa iz gradova u Srbiji, ali i inostranstva na Međunarodnom karnevalu.

Maskota Rakovačkog karnevala je roze račica.

Dečiji trud nije uzaludan jer nakon tačke u trajanju od najviše tri minuta, svaki nastup ocenjuju članovi Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC).

Glasna muzika, dobro raspoloženje, deca, mladi, ali i najstariji sugrađani krasili su ulice Vidikovca ovog nedeljnog popodneva koje su bile blokirane za sva vozila, te je saobraćajna trasa bila izmenjena.

Piše: Kicara Mina

Foto: Kicara Mina

Leave a Reply

Your email address will not be published.