Dvostruka pobeda za rukometne timove FON-a: trijumf i u muškoj i ženskoj konkurenciji

Ovog vikenda nastavila se SUUB liga u rukometu. Ženski tim Fakulteta organizacionih nauka savladao je rukometašice Medicinskog fakulteta rezultatom 13:11 (7:5). Podjednako uspešni bili su i rukometaši FON-a koji su rezultatom 24:9 (11:7) pobedili ekipu Saobraćajnog fakulteta.

Utakmica je bila neizvesna od početka do kraja, a obe ekipe su bile sjajne i u odbrani i u napadu. Od početka meča viđena je egal borba gde ni jedna od ekipa nije uspela da napravi veliku prednost, već su se golovi ređali jedan za drugim sa obe strane. U drugom poluvremenu rukometašice FON-a u nekoliko prilika imale su 3 gola prednosti, ali se Medicinarke nisu predavale već su uspevale da se vrate i da utakmicu do kraja učine napetom. Na kraju, FON- je uspeo da slomi otpor rivalki i da trijumfuje sa 2 gola razlike rezultatom 13:11.

“Utakmica je bila jako napeta do samog kraja, čvrsta igra u odbrani i napadu na obe strane. Protivnice su bile jako dobre i želela bih da im čestitam na fer i korektnoj borbi. Moja ekipa je pokazala veću želju i motivaciju, dale smo svaki atom snage, što se i pokazalo na terenu. Ova pobeda nam veoma znači, ali svakako se okrećemo narednom protivniku i daćemo svoj maksimum da rezultat bude na našoj strani”. – istakla je Anastasija Nenadović, kapiten rukometne ekipe FON-a i strelac 12 golova za pobednički tim.

Iako utakmica nije bila neizvesna kao kod žena, duel između rukometaša FON-a i Saobraćajnog fakulteta bio je vrlo oštar i dinamičan. Prvo poluvreme bilo je ispunjeno velikim brojem šansi, ali i fantastičnih golova na one strane. Nešto manja borba viđena je u drugom poluvremenu, jer je ekipa FON-a nanizala nekoliko  golova i uspela da se otcepi od rukometaša protivničke ekipe čime je otklonjena neizvesnost do kraja utakmice. U pobedničkoj ekipi najefikasniji bio je Uroš Savić sa 11 golova, a kod Saobraćajnog Miloš Ranković sa 4 gola.

“Nisam bio zadovoljan odnosom u igri možda u prvom poluvremenu. Nismo toliko ozbiljno shvatili protivnika na početku pa je zbog toga i celo poluvreme bilo tvrđe. U drugom poluvremenu smo utegli svoju igru, dodali gas i tako utakmicu priveli kraju bez neke neizvesnosti. Ekipa Saobraćajnog je jedna veoma dobra i koliko znam, mlada ekipa. Želim im puno sreće i da u nastavku takmičenja dođu u borbu za medalju. Nama ostaju još dve utakmice u grupi, očekujem da završimo regularan deo bez poraza i da napadnemo zlatnu medalju. Zadovoljan sam današnjim rezultatom, u nastavku očekujem da nam se mlađi igrači aktiviraju jer oni treba da naslede ovu ekipu i pobrinu se da ona ostane tu gde je bila i do sada, u samom vrhu” – rekao je kapiten muške ekipe FON-a, Uroš Savić.

Piše: Sara Stojanović

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.