Dan studenata u znaku sporta – prijave traju do nedelje

Svake godine, u čast studenta Žarka Martinovića koji je 4. aprila 1936. godine nastradao na studentskim demonstracijama, obeležava se Dan studenata, a ove godine, povodom toga, ustanova Studentski centar „Beograd” odlučila je da organizuje turnire u raznim sportskim aktivnostima.

Kako do prijave

Pravo na učešće imaju studenti koji žive u studentskim domovima. Zainteresovane ekipe i pojedinci za takmičenje se mogu prijaviti samo kod predstavnika udruženja/saveza studenata studentskog doma. Prijave traju do nedelje, 12.03.2023. godine.

Sportovi na turniru

Na ovom turniru naći će se sportovi čija takmičenja ne viđamo često, a to su: pikado, nadvlačenje konopca, šah, stoni tenis, stoni fudbal (samo za osobe sa invaliditetom), ali tu će biti i mali fudbal, odbojka i basket.

Svi imamo jednaka prava

Na turniru mogu učestvovati i osobe sa invaliditetom, čime se dokazuje da je sport disciplina u kojoj nema diskriminacije i neravnopravnosti. Osobe sa invaliditetom imaju pravo učešća u svim individualnim sportovima, ali i kolektivnim, a uslov za učešće u kolektivnim sportovima je prijavljen dovoljan broj ekipa za nadmetanje.

Svim studentima puno uspeha i sreće na predstojećem takmičenju želi Magazin Student.

Piše: Sara Stojanović

Rubrika: Sport

Foto: Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published.