Connecting the Future: Izložba koja povezuje Srbiju i Holandiju

Otvorena je izložba „CONNECTING THE FUTURE: Mladi umetnici iz Srbije i Holandije” u Galeriji DOTS na Donjem Dorćolu. Izložba će biti otvorena posetiocima do 6. maja.

Grupna izložba „CONNECTING THE FUTURE” ima za ideju povezivanje dva grada i dve kulturne metropole: Beograda i Amsterdama. Uspostavljanjem ovog umetničkog dijaloga, umetnicima koji učestvuju u njemu daje se prilika da u najranijoj stvaralačkoj fazi budu predstavljeni publici van svojih granica, samim tim i novim interpretacijama. Ideja projekta je upravo ta da uviđanjem sličnosti i različitosti umetnici prošire svoje vidike i da se podstakne njihova kreativnost i demokratizacija njihovog daljeg umetničkog rada i pristupa.

Sam projekat inicirao je kustoski tim Galerije DOTS iz Beograda – Mirjana Dušić i Ljuba Jovićević, u saradnji sa Galerijom „Žozilda da Konseisao” iz Amsterdama i nezavisnom kustoskinjom Anoš Urbanke iz Amsterdama. Za dizajn izložbe, kao i dizajn kataloga, zadužena je Isidora M. Nikolić.

Umetnici Beograda – Bogdan Đukanović, Lena Milovanović, Lazar Stojić i Vanja Subotić, kao i umetnici Džulijet Antonen, Kaspar Dejong, Ruben Raven i Jone Venema iz Holandije prikazivaće svoje radove na ovoj izložbi u Amsterdamu i Beogradu u toku 2023. godine u izložbenim prostorima obe partnerske galerije.

Dođite i prisustvujte ovom spoju umetničkih dela naših i holandskih umetnika.

Piše: Marija Stamenković

Student: Kultura

FOTO: Promo

Leave a Reply

Your email address will not be published.