Šta nam donosi nova sezona serije Južni vetar: Na granici

Snimanje u više evropskih zemalja, nepredvidivi  zapleti, svetski i domaći glumci samo su neki od razloga zašto je publika kraj malih ekrana ostala prikovana tokom sinoćne premijere prve epizode popularne serije „Južni vetar“.

Kreator i reditelj serije, Miloš Avramović, kao i scenarista, Petar Mihajlović, su podigli novu sezonu na potpuno neočekivan nivo zapleta.

Glavna linija priče prati junaka Petra Maraša, koji, nakon kupovine zemljišta na planiranoj trasi gasovoda „Južni tok“ za snabdevanje Zapadne Evrope ruskim gasom, pokuša da spasi sebe i svoju ekipu ucenjujući državu. Ipak, ubrzo postaje jasno da Maraš mora da povuče mnogo rizičnije poteze da bi zajedno sa svojom porodicom i ekipom, preživeo rat koji im je njegov vođa Crveni nametnuo.

Popularni Maraš u razgovoru nakon projekcije, istakao je:

„Likovi ostaju isti, ali priča nikako nije ista. Naši likovi idu svojim putem do kraja i tu nema izlaza, posebno kada krenete u pogrešnom smeru, onda je svako skretanje pogrešno“.

Ovo je sada odmotavanje njihove sudbine i biće uzbudljivije nego što smo imali prilike do sada da gledamo.

Pored Bikovića (popularnog Maraša), Miodraga Radonjića (Baća) i Predraga Mikija Manojlovića u nastavku ćemo gledati: Aleksandara Berčeka, Bogdana Diklića, Jovanu Stojiljković, Oksanu Akinshinu, Alekseja Guskova, Vilijama Boldvina, Erika Robertsa, Mladena Sovilja, Tamaru Krcunović, Aleksandara Gligorića, Radovana Vujovića, Milicu Gojković, Andriju Kuzmanovića i mnoge druge.

Za celokupnu produkciju ovako zahtevnog projekta posebno su zaslužni producenti serije Tatjana Žeželj Gojković, Miloš Avramović, Miloš Biković i Miodrag Radonjić.

Kvalitet „Južnog vetra“ potvrđuje i to što je po prvi put u istoriji projekat sa ovih prostora dobitnik sredstava za produkciju igrane TV serije u kategoriji za TV i online sadržaj, na fondu potprograma „MEDIA Kreativna Evropa“.

Nakon premijernog prikazivanja na RTS, Južni vetar: Na granici, biće dostupan i na Superstar TV.

Pišu: Isidora Nedić & Lazar Smilić

Foto: Lazar Smilić

Leave a Reply

Your email address will not be published.