Plaćena stručna praksa za studente pojedinih fakulteta Univerziteta u Beogradu

Studenti tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu, od marta će moći da vrše plaćenu stručnu praksu u Ministarstvu građеvinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i u raznim preduzećima u okviru ovog resora.

Mogućnost ove stručne prakse predviđena je Protokolom o saradnji koji su potpisali ministar Goran Vеsić i rеktor Univеrzitеta u Bеogradu Vladan Đokić.

Kako je za „Novosti” objasnio prof. Dr Petar Bojović, dekan Saobraćajnog fakulteta, praksa će se odvijati u tri ciklusa: prvi od marta do juna, drugi od juna do septembra i treći ciklus od oktobra do decembra, kako bi svi studenti imali priliku da vide kako rad u velikim preduzećima izgleda na terenu. Takođe, studenti će dobijati svog mentora iz firme koji će im pomagati da se snađu i više nauče.

Veoma značajno je da će za praksu koju obavljaju studenti dobijati mesečnu naknadu, koja neće iznositi manje od 14.000 dinara.

Takođe, plan je da, u narodnom periodu, za one najbolje budu obezbeđene i stipendije i samim tim će se praktično i obezbediti radno mesto odmah posle fakulteta.

„Železnice Srbije”, „CIP”, „Koridori Srbije” i „Putevi Srbije” neka su od preduzeća u kojim će budući inženjeri obavljati praksu. Praksa u vazdušnom sektoru biće omogućena u Kontroli leta, Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo, kao i u „ER Srbija”.

Potpisivanju Protokola o saradnji, pored dekana Saobraćajnog fakulteta, prisustvovali su i dekani Arhitektonskog, Građevinskog i Rudarsko – geološkog fakulteta.

Piše: Sandra Stanojević

Izvor: Novosti, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

STUDENTI

Leave a Reply

Your email address will not be published.