PostNINovske čarolije: Uz čaj i kolače sa piscima

Književni festival ,,PostNINovske čarolije” biće održan od 16. do 20. januara u Domu kulture Studentski grad. Četrnaest autora predstaviće svoje romane u Klubu Magistrala ,,Dragan Ve Ignjatović”, a ulaz je slobodan za sve programe festivala.

Druženje sa piscima otvoriće dramski pisac, pripovedač i romansijer Uglješa Šajtinac razgovorom o romanu ,,Koljka i Sašenjka” sa početkom od 19h. Posle dve čitane i nagrađivane knjige priča i više od deset godina posle romana Sasvim skromni darovi, koji je objavljen u nekoliko izdanja i za koji je autor dobio Evropsku nagradu za književnost, Šajtinac je napisao roman Koljka i Sašenjka, neobičnu i nesvakidašnju knjigu u kojoj se pripoveda o savremenoj banatskoj svakodnevici u kojoj se u svesti dvoje junaka neprestano ukazuju dve privilegovane figure.

Od 19.30, dramska spisateljica i scenaristkinja Vida Davidović predstaviće svoj prvi roman ,,Mučnina: O neodrastanju”. Književna kritičarka Jasmina Vrbovac za ovaj roman kaže da sledi tragove Normalnih ljudi Sali Runi, gde se ljubavi i prijateljstva gase i pale kao novogodišnje svećice i poput Novogodišnjeg bala pod maskama, ispod privida normalnosti, pulsira čitav spektar skrivenih osećanja i trauma sa kojima će junakinje morati da se izbore da bi se do kraja odmotao proces odrastanja.


Detaljan program festivala dostupan je na sajtu Doma kulture Studentski grad. 

Piše: Mina Đukić

Izvor: DKSG

Student: Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.