Nove studentske platne kartice?

Studentska organizacija SKONUS, uz podršku Ministarstva prosvete i Ministarstva finansija, ima u planu nove studentske kartice koje će imati i platnu funkciju prenosi Tanjug.

Prema rečima Margarete Smiljanić, predsednice te organizacije, jedan od glavnih ciljeva u godini koja je pred nama predstavlja upravo ovaj poduhvat.

Akcenat se stavlja na unapređenje funkcija već postojećih kartica, povezivanje sa elektronskim indeksima i rešenje dva najistaknutija problema koja predstavljaju neposedovanje kartica studenata privatnih fakulteta, ali i nepriznavanje kartica na svim univerzitetima.

Viziju SKONUSA predstavlja studentska kartica koja će imati i platno svojstvo. Njome će biti moguće plaćanje usluga privatnih i državnih ustanova, ali i prevoza. Platna uloga pružiće olakšicu za sve studente, jer će zahvaljujući njoj moći da plaćaju i studentske troškove na svom fakultetu.

Prethodna 2022. godina je godina ozbiljnih promena, važnih za sve studente, pri čemu je nakon dugih 15 godina usvojen Zakon o studentskom organizovanju. Takođe, zahvaljujući angažovanosti institucija prihvaćen je i predlog o povećanju broja budžetskih mesta. 

Piše: Mina Kicara

FOTO: Studentski centar

Izvor: Tanjug.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.