Učenje i muzika – Koju muziku da pustiš dok spremaš ispit?

Dokazano je da muzika može pomoći pri učenju, relaksaciji i koncentraciji. Dok radite zadatke, čitate i preslišavate se možete da pustite muziku koju vam predlažemo.

1. Klasična muzika

Muzičari poput Mocarta, Betovena, Baha i drugih velikana u muzičkoj istoriji, pored svojih popularnih kompozicija koje su slušane u operama, na predstavama, filmovima i drugim događajima, ostavili su za sobom kompozicije koje studentima mogu da pomognu prilikom učenja. Melodija koju poseduje klasična muzika, može da nas umiri i drži duže našu koncentraciju.

2. Zvukovi iz prirode

Kada se umorimo od gradske buke, poželimo da čujemo umirujući zvuk prirode. Zvuk šume ili ptica može da poboljša našu koncentraciju. Zima nam se bliži i sve manje vremena provodimo napolju, ali na sajtovima za muziku možemo pronaći zvukove prirode koji nas podsećaju na proleće, leto i lepo vreme.

3. ,,Deep focus” muzika

Samo ime kaže, muzika koja nam dugo drži fokus pri učenju. Ona je u trajanju od par sati i motivisaće vas da učite više u toku dana.

4. Vaša omiljena muzika koja vas čini produktivnijim

Ako vam se ni jedna od ovih ideja ne dopada, izdvojte vašu omiljenu muziku koja vas smiruje i čini vaše učenje produktivnijim.

Na kraju dana, najvažnije je da ste vi dali sve od sebe i da ste zadovoljni postignutim znanjem i uspehom, ali i da ste to vreme iskoristili kvalitetno. Muzika vam može ulepšati dan i monotoniju koju ponekad osetite za vašim radnim stolom ili u čitaonici, svesti na minimum.

Piše: Marija Jerković

FOTO: Unsplash

STUDENTI

Leave a Reply

Your email address will not be published.