POSAO POMAŽE U OSAMOSTALJIVANJU

Da li ste znali da i srednjoškolci mogu da rade? Često se za decu u Srbiji kaže da su previše zaštićena od strane roditelja, da ih roditelji dugo izdržavaju i da se deca teško osamostaljuju. Međutim mi smo upoznali Luku Kraljevskog koji ima 18 godina i učenik je četvrte godine srednje Medicinske škole, koji od marta ove godine radi u McDonald’s restoranu na Vidikovcu. Luka je sa nama podelio svoju priču o prvom poslu u životu i kako je on počeo iz Meka.

“Iako još nisam završio srednju školu, video sam da preko Omladinske zadruge neki moji poznanici i dugarica već rade. I sam sam poželeo da počnem da radim i dugo sam tražio adekvatan posao uz koji bih mogao nesmetano da nastavim sa pohađanjem škole. Sve u okruženju sam obavestio da želim da radim i drugarica mi je poslala reklamu koja se pojavila na društvenim mrežama u kojoj Mek zapošljava, prijavio sam se, pozvali su me na razgovor i vrlo brzo sam počeo sa obukom. Nakon završenih treninga koji su se odnosili na komunikaciju sa gostima i kolegama, na procedure i pravila kojih se moramo pridržavati a koji se tiču higijene u samim restoranima, načina pripreme hrane, počeo sam samostalno da radim. Želja mi je da steknem što više iskustva, a najviše mi se dopada dinamika posla. Energija nas kolega, koji se jako lepo slažemo i uvek smo podrška jedni drugima i komunikacija sa gostima je ono što naš posao čini odličnim.

Posao mi je pomogao da mi i privatni život postane disciplinovan i organizovan. Dodatno sam kroz posao naučio šta znači zaraditi, postati odgovoran i samostalan čovek.

McDonald’s nudi razne pogodnosti, poput toga da se u dogovoru sa upravnikom restorana odredi smena rada koja vam odgovara. To mi dosta znači, kako bih uskladio školske aktivnosti, kao i društveni život. Svakome ko je mlad, a želi da zaradi za sebe i stekne prva radna iskustva, preporučujem da počne iz Meka!”

McDonald’s#PočinjemIzMeka

Sponzorisani sadržaj – Magazin Student

Leave a Reply

Your email address will not be published.