Počinje 65. beogradski sajam knjiga

Danas počinje Međunarodni beogradski sajam knjiga, pod sloganom “Povratak napisanih”. Ova svečanost trajaće do 30. oktobra, a otvoriće je dramaturg Dušan Kovačević i pisac Mirča Dinesku, predstavnik ovogodišnjeg počasnog gosta sajma – Rumunije.

Radno vreme manifestacije biće od 10 do 21h, dok će u periodu od 24. do 27. oktobra radno vreme biti od 10 do 20h. Od 28. do 30. oktobra vraća se prvobitni raspored. Cena ulaznice je 300 dinara, a kolektivne 200 dinara. 

U halama 1, 2 i 4, svoja dela izlagaće oko 400 domaćih i stranih pisaca. Osim Rumunije učestvuju i izlagači iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Italije, Nemačke, Švajcarske, Poljske, Rusije, Kine, Egipta i Indije.

Neka od dela koja će biti predstavljena jesu  Kad đavoli polete Vladimira Kecmanovića, Muk Gorana Milašinovića, Paklena putarina Vladimira Kopicla, Mica, Beograd i odvratni Britanac Mirjane Đurđević – od domaćih autora i dela stranih autora kao što su Mala Italijanka Lusinde Rajli, Pobednici Fredrika Bakmana kao i biografija Elizabete II pod nazivom Kraljica i knjige Roberta Džordana Novo proleće i Zenica sveta.

Ova manifestacija sadrži i razne prezentacije, predavanja i tribune, a autori će, kao i uvek, potpisivati svoja dela. Neki od njih su: vladika Grigorije, Vladeta Janković, Goran Milašinović, Goran Petrović, Vladimir Kecmanović, Dejan Tiago-Stanković, Jelena Bačić Alimpić, kao i regionalne zvezde Vedrana Rudan, Ante Tomić, Boris Dežulović. 

Ne propustite ovogodišnji Sajam i sve što njega prati!

Piše: Marija Stamenković

Foto: Unsplash

Student: Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.