Ko je Student?

Magazin Student, kao najstarije studentsko glasilo na Balkanu, koje postoji od 1937. godine, uspeo je da od studenata koji su gajili ljubav prema novinarstvu stvori kvalitetne novinare, da od kolege napravi druga i od hobija profesiju za ceo život. Sezone su prolazile, nove generacije dolazile, urednici se menjali, novinari su postajali sve bolji, ali jedno je ostalo isto – Student traje i pruža ti priliku da postaneš deo njegove priče.

Šta znači biti deo Studenta? Ko stoji iza njega i šta Student pruža? Prenosimo iz prve ruke.

Danica Vasović o
Odgovorni urednik

,,Student je velika ideja koja je pronašla put ka svom ostvarenju, a srž te ideje čine članovi redakcije i studenti koji su svoje mesto našli upravo u Studentu. Želeli smo da očuvamo tradiciju i da je uskladimo sa modernim tokovima što smo i uspeli, i nastavljamo da uspešno radimo. Mladi su prepoznali mediji kojem mogu verovati i na koji mogu da se oslone, a to nam je i bio cilj. Čast i zadovoljstvo je biti glavni i odgovorni urednik najstarijeg studentskog glasila na Balkanu.”, kaže Danica Vasović, odgovorni urednik Studenta.

Zorka Mijajlović
Glavni urednik

,,Student već dugo predstavlja glas studenata, a naša redakcija se trudi da svoje napore usmeri ka očuvanju njegove uloge u društvu i medijskom svetu. Trudimo se da studentima pružimo osnovu za dalji razvoj karijere ali i da ih naučimo osnovnim kodeksima novinarske profesije. Za mene Student znači rad sa mladim ljudima i njihovim idejama koje imam priliku da podržim, što uz veliko zadovoljstvo i radim već skoro četiri sezone. Najvrednije što iznosite iz Studenta nije samo znanje već i kontakti i prijateljstva koja se ovde zasigurno stvaraju i onda kada postanete vodeća snaga ovog društva imaćete još i Student jer jednom Studentovac uvek Studentovac.” – objašnjava Zorka Mijajlović, glavni urednik.

Studentov 85. rođendan

Magazin Student trenutno broji oko četrdesetak članova koji su svoje uloge pronašli što kao novinari, raspoređeni u šest rubrika, što kao članovi kreativnog tima. Urednici su tu da prenesu već stečeno znanje novim članovima, da im ukažu na moguće propuste, ali pre svega da ih stimulišu i pohvale.

Sara Majstorović
urednik fotografskog sadržaja

,,Za tri godine koliko sam deo Studenta, mogu slobodno reći da sam se vezala za ljude iz svog kolektiva i za sve što mi je Student doneo. Pored divnih novih prijateljstava proisteklih iz raznih projekata, saradnji sa mnogobrojnim ustanovama i osobama, Student mi je doneo i mnogo znanja iz različitih oblasti, pomagao mi je da sagledam stvari iz drugih perspektiva, kao i da naučim da je grupni rad jako važan za napredak. Student nikada nisam gledala kao obavezu, već kao šansu koja mi može ( a već i jeste) otvoriti mnoga vrata za lično razvijanje.”, navodi urednica rubrike nauka, Sara Majstorović.


Dunja Marić
urednica rubrike društvo

Urednica rubrike društvo, Dunja Marić, dodaje: ,,Student je posebna priča u mom životu jer me je naučio osnovama novinarstva, što je sada moj full-time posao. Student je tu da bude glas mladih, a da svoje novinare uči, ne samo poslu, već kolegijalnosti, strpljenju, istrajnosti. Za ovih 85 godina postojanja, Student je uvek bio na pravoj strani, što uvek ostaje njegova najbolja osobina. ”

Miljana Pantelić
urednica rubrike studenti

,,Kada bih vam rekla da je Student samo škola novinarstva, prećutala bih vam još puno toga lepog. Student je pre svega jedna velika družina u kojoj se međusobno pomažemo, družimo i savetujemo. Ovde ćete steći veliko iskustvo, nećete se samo upoznati sa novinarstvom već ćete i misliti kao pravi novinar. Definitivno ćete se ispraksovati sa pravilom Dva puta meri, jednom seci! Štaviše, naučićete da brzo donosite ispravne odluke. Za dve sezone, koliko sam u Studentu, kao urednik mogu slobodno reći da su mi ovo najlepše godine koje su pratile moje studije, a najveća prednost je u tome što sklapate nova prijateljstva.”,  ističe Miljana Pantelić, urednica rubrike studenti.

Glas mladih, želja za usavršavanjem, ljubav prema pisanju, divna prijateljstva – sve je to Student     

Lazar Smilić
urednik rubrike zanimljivosti

,,Odakle početi i gde završiti. Student je kroz osam decenija iznedrio veliki broj novinara koji su nam uzori, a sama pomisao da sam deo redakcije već nešto duže od dve godine, za mene predstavlja veliku privilegiju. U Studentu sam stekao svoje prve novinarske korake, učio o Kodeksu novinara, radio prve intervjue sa ljudima iz različitih sfera zanimanja. Sticanje znanja i novih veština nije jedino što ćeš steći radom u Studentu, tu je veliki broj mladih motivisanih ljudi koji će ti biti pomoć za svako pitanje/nedoumicu, bezbroj ispijenih kafa, putovanja, snimanja. Student, to sam ja!” – priča urednik rubrike zanimljivosti, Lazar Smilić

Bojana Krezović
urednica rubrike sport

Bojana Krezović, urednica sportske rubrike, objašnjava: ,,U Studentu sam već nešto više od dve godine, prijavila sam se da bih naučila osnovne tehnike pisanja i da bih bila deo novinarskog sveta. Moja očekivanja su ispunjena, a onda i nadmašena. Ono što me je zadržalo u Studentu je to što sam naučila mnogo bitnih stvari i upoznala divne ljude, posetila razne događaje i sa istih izveštavala, a sigurna sam da će mi Student još mnogo toga novog doneti. Ono što mislim da izdvaja Student od ostalih je to što nema sujete, različita mišljenja se uvažavaju, a svako zalaganje bude brzo primećeno i nagrađeno. Student je skup mladih i ambicioznih ljudi. Od svakog člana možeš da naučiš nešto novo i svi smo tu da pomažemo jedni drugima i to je ono što najviše i volim kod Studenta.”

Mina Đukić
urednica rubrike kultura

,,Smatram da je za brucoše novinarstva i sve one koji su radi da se usavršavaju, Student idealan izbor. Nikad nije prerano ili prekasno da dođeš jer ovde se cene angažovanost, kreativnost i kolegijalnost. Ovde postaješ deo istorije koja traje već 85 godina i stičeš prijatelje i kontakte za ceo život. U Studentu nema osećaja niže vrednosti,  jednostavno učimo jedni od drugih i delimo ljubav prema profesiji. Student je redakcija u kojoj shvatiš ko si, šta želiš i ne plašiš se da to i ostvariš. Mi smo glas mladih i budući profesionalci. ” – za sam kraj dodaje Mina Đukić, urednica kulturne rubrike.

Naši urednici i njihov rad

S poštovanjem,

Uredništvo magazina Student

FOTO: Student

Naš rad možete pratiti i na:

https://www.instagram.com/magazinstudent/

https://www.facebook.com/magazinstudent/

https://mobile.twitter.com/magazinstudent

https://www.youtube.com/channel/UCkQ-Hj6uttrZ1snQmYUYjEg

Društvo

Leave a Reply

Your email address will not be published.