Kako se provesti u Beogradu sa malo novca

U pauzama između učenja, svakom studentu potrebno je malo opuštanja. Međutim, veliki problem za studente predstavljaju tanak novčanik i visoke prestoničke cene. Splavovi i njima slični lokali većini su misaona imenica zbog cena koje probijaju plafon. Pitanje koje je morilo generacije studenata jeste kako se za što manje novca lepo provesti u Beogradu, a Student će pokušati da Vam pomogne u nalaženju rešenja.

ZAGREVANJE

Ako provod ne možete zamisliti bez malo alkohola, zagrevanje je neizbežno za Vas. Zagrevanje zna neretko biti i zabavnije od samog izlaska koji će uslediti, ako ste sa pravim ljudima. Sve što Vam treba je slobodan stan i malo pića i grickalica kupljenih u obližnjem supermarketu. Naravno, sve treba konzumirati u zdravim granicama, a kasnije će, u samom izlasku, biti manje potrebe za većim izdacima. Pazite da, kao autor ovih redova, ne preterate sa pićem već kod druga u stanu i na kraju ne izađete uopšte.

MESTA PRILAGOĐENA ZA STUDENTE

Postoji mnogo mesta gde se možete družiti i upoznavati sa vršnjacima, a koja su prilagođena studentskom životu, potrebama i interesovanjima mladih. Ova mesta često imaju vrlo pristupačne cene koje time odudaraju od cena drugih prestoničkih lokala. Takođe, o programu i sadržaju se vodi mnogo računa i oni pružaju provod namenjem upravo ljudima u ovom starosnom dobu. Primeri ovih mesta mogu biti Klub studenata tehnike, mnogi pabovi i barovi koji drže do mlađe publike poput Nula pet bara, te klubovi underground scene.

STUDENTSKE ŽURKE

Bilo da su u organizaciji studentskih udruženja sa različitih fakulteta ili nezavisnih grupa izvan njih, studentske žurke predstavljaju dobar vid provoda i odlično mesto za sticanje novih poznanstava. Takođe, one su uglavnom jeftinije od običnih žurki, uključujući razne promocije i popuste. Mesta na kojima se održavaju se razlikuju, ali sigurno ćete naići na nešto što Vama lično odgovara.

KUĆNE ŽURKE

Kućne žurke predstavljaju verovatno i najopušteniju varijantu sa liste. Organizovane nekim povodom ili bez njega, jedno je sigurno – na njima će nastati priče koje ćete prepričavati na svim narednim okupljanjima, a sa njima i propratne slike i videi koje će Vas biti sramota da kasnije pogledate. Svakako, one su neizostavni deo studiranja i sigurno jedna od najjeftinijih varijanti za dobar provod i mnoge uspomene. Samo pazite da bukom ne smetate komšijama, kako ne biste zatekli policiju na vratima.

DOMSKE ŽURKE

Postoji izreka da onaj ko nije iskusio domski život, nikada zapravo nije iskusio ni studentski život. A nezaobilazni deo domskog života su domske žurke. Ulaz ne košta ništa, a ludnica koja će uslediti će Vas držati u ekstazi i nakon što portir rastera sve prisutne. Dobro mesto za sticanje prijateljstava, i jeftin, a dobar provod – domske žurke će se održavati dok je i studenata.

Možda provod u Beogradu nije najpristupačniji, ali sve dok ste sa pravim ljudima, ništa drugo Vam ne treba. Zabava je tu gde ste Vi, zato uživajte.

Piše: Stefan Šajkarević – Šeki

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.