KZM – “Jer svi smo mi pobednici” sutra na Kališu

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih, Kancelarija za mlade grada Beograda organizuje 12. avgusta na Kalemegdanu događaj pod sloganom “Jer svi smo mi pobednici”.

Kako organizatori ističu: “12. avgusta Kalemegdan će biti mesto susreta svih generacija sa fokusom na mlade i najstarije”.

Manifestacija pruža raznovrstan program koji se sastoji od sledećih edukativno-kulturnih i zabavnih radionica koje će se održati u periodu od 18.00-21.00h:

– Simulacija Agencije za bezbednost saobraćaja

– Simulacije Crvenog krsta Stari grad

– Galenika radionica – Možeš više

– Ekološke radionice

– Radionice veza i pravljenja nakita

– Kviz za sve generacije

– Ne ljuti se čoveče (u ljudskom obliku)

– Sajam udruženja i kancelarija za mlade

Ovaj deo manifestacije će svojim nastupom zatvoriti Nadežda Dimitrijević i Danijel Čehranov koji će za DJ pultom zauzeti svoje mesto.

Kada je u pitanju muzički program manifestacije on otpočinje od 21.00h i trajaće do 22.30h na platou ispred spomenika “Pobednik”. Na samom početku programa izvodiće se himna grada Beograda a potom će nastupiti Zoi, Anđela Tasić i Sara Jo koje će svojim izvedbama upotpuniti događaj. Za sam kraj je prediviđen vatromet koji će svečano i zatvoriti manifestaciju.

Međunarodni dan mladih je inače međunarodni događaj koji se počev od 2000. godine, kada je prvi put obeležen, proslavlja svake godine 12. avgusta. Dan mladih ima za cilj da skrene pažnju na probleme kao i pravna, kulturna i društvena pitanja sa kojima se mladi svakodnevno suočavaju. A obeležavanje međunarodnog dana mladih u Beogradu snažnom porukom koju nosi u svom sloganu skreće pažnju zajednici na potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Piše: Almedina Islamagić

Izvor: https://instagram.com/kancelarijazamladebeograd

Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.