Univerzitetsko prvenstvo Srbije u orijentiringu

U subotu, 4. juna 2022. godine, održaće se Univerzitetsko prvenstvo Srbije u orijentiringu u organizaciji orijentiring kluba „DIF”. 

Orijentiring je vrsta sporta kod kog takmičar uz pomoć karte i kompasa treba da prođe stazu označenu nizom kontrolnih tačaka na karti, u što kraćem vremenu.

Na takmičenju će učestvovati studenti visokoškolskih ustanova u Republici Srbiji starosti od 18 do 28 godina. Mesto održavanja turnira je u Beogradu, naselje Cerak Vinogradi, u takmičarskom centru OŠ „Ujedinjene nacije”, u 11 časova. 

Vrsta trke je sprint, a program takmičenja obuhvata: 

  • Otvaranje takmičarskog centra i registracija takmičara u 9.30
  • Karantin u 10.45
  • Prvi start u 11h
  • Proglašenje pobednika u 13.30

Stanarina za studente je besplatna, dok Open kategorija iznosi 200 dinara (uplata se vrši na žiro račun kluba 205-85686-80 sa svrhom Donacija ili dati donaciju na licu mesta). 

Na takmičenju će, za merenje vremena, biti korišćen SI sistem. Prevoz je sopstveni, a autobuska linija koja vodi do Takmičarskog centra je 88. Parking je moguć u naselju.

Direktor trke i kontakt osoba je Irina Juhas (063 7766046), a nacionalni kontrolor je Ivan Bukvić. Pokrovitelji prvenstva su Orijentiring savez Srbije, Sportsko udruženje Univerziteta u Beogradu i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja.

Pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju i vide o čemu je reč, a možda će neke od vas i zainteresovati ovo prvenstvo, pa odlučite da učestvujete na sledećem takmičenju!

Piše: Ivana Ilić

FOTO: Unsplash

Sport

Leave a Reply

Your email address will not be published.