40 studenata više na budžetu na osnovnim studijama u odnosu na prošlu godinu

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja donelo je odluku da se poveća broj budžetski mesta za 40 u odnosu na prošlu godinu. Ukupan broj studenata upisanih na teret budžeta na prvoj godini osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija iznosi 18 098.

Danas je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo da je Vlada usvojila Odluku o broju budžetskih studenata studijskih programa: osnovnih stukovnih, akademskih i integrisanih studija, studijskih programa osnovnih stukovnih studija i doktorskih akademskih studija za akademsku godinu 2022/23. godinu.

Ova odluka predviđa da će na prvu godinu osnovnih stukovnih, akademskih i integrisanih studija biti upisano 18 098 studenata na teret budžeta, što je za 40 studenata više u odnosu na prethodnu godinu.

Što se tiče doktorskih studija predviđen je upis za 785 studenata na budžetu, što je za 8 više u odnosu na prošlu godinu. Odluku o broju studenata na master  programima Vlada će naknadno doneti.

Podsećamo da je za sada poznato da je školarina povećana na 5 fakulteta i to za 10%, a o tome na kojim fakultetima je povećan broj budžetskih mesta, biće naknadno objavljeno.

Piše: Tara Komatina

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.