BG PRAKSA – šansa za studente

Konkurs Univerziteta u Beogradu i grada Beograda pod nazivom „BG praksa“ otvoren je do 4. maja za studente završnih godina osnovnih i master studija. Studenti će imati priliku da postanu deo 11. generacije polaznika tromesečne radne prakse u gradskim preduzećima, ustanovama kulture i gradskoj upravi.

Priliku za obavljanje radne prakse dobiće 135 studenata Univerziteta u Beogradu, dok će za njihovo tromesečno angažovanje biti obezbeđena i novčana naknada. Angažovanje u ovom programu studentima donosi dodatne ESPB bodove, a svaki polaznik će imati neposredno određenog mentora iz reda zaposlenih.

Neke od ustanova u kojima će biti moguće obavljati praksu jesu: JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, JKP „Infostan tehnologije“ Beograd, Turistička organizacija Beograd, mnoge ustanove kulture (Biblioteka grada Beograda, Dom omladine Beograda, Muzej grada Beograda), 11 sekretarijata Gradske uprave i mnoge druge.

Na sajtu Centra za razvoj karijere nalazi se sam konkurs sa svim neophodnim detaljima, lokacijama i pozicijama za praksu, opis posla kao i uslovi koji moraju biti ostvareni. Takođe, istaknuti su važni datumi vezani za proces prijave i selekciju.

Konkurs je otvoren 12. aprila 2022. godine, a prvi radni dan studenata biće 1. jul. Za sve zainteresovane kandidate potrebno je da prilože skeniranu potvrdu o redovnom studiranju sa odgovarajućeg fakulteta.

Program „BG praksa“ osmišljen je 2010. godine od strane Centra za razvoj karijere, a sve u cilju sticanja praktičnih znanja, veština i relevantnih radnih iskustava tokom studija. Proizišao je iz potrebe da se studentima pruži podrška u profesionalnom usavršavanju. Do sada je kroz ovaj program prošlo preko 2.000 studenata.

Poslednji dan konkursa je 4. maj 2022. godine.

Više na sajtu: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/node/1382

Piše: Tanja Trkulja

Izvor: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/node/1382

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.