Council Meeting u Beogradu

Studentska organizacija ESTIEM LG Belgrade, pri Fakultetu organizacionih nauka, biće domaćin projekta Council Meeting powered by Data Tech International od 2. do 9. maja u srpskoj prestonici.

Projekat Council Meeting je generalna skupština organizacije na kojoj će delegati diskutovati o razvoju ESTIEM-a. Pored toga, studenti će učestvovati u treninzima i radionicama, koje će ih povezati na regionalnom nivou. Dnevne aktivnosti projekta će se održati u Kulturnom centru Beograd, Centru za kulturu ,,Vlada Divljan” i na Fakultetu organizacionih nauka.

Naša sagovorinica Jelena Vićentijević, član PR&Marketing tima na ovom projektu, otkrila nam je kako je došlo do organizacije projekta u Beogradu.

„Kako je CM najveći događaj ESTIEM mreže, prethodno je potrebno da se lokalna grupa pripremi za prijavu domaćina CM-a. Aplicira se na skupštini cele organizacije, gde se predstavljaju plan i ideje. Lokalna grupa Beograd je nakon deset godina dobila čast da po drugi put ugosti Evropu. Iza svega toga stoji zanimljiva priča, a glavni akteri jesu project lider Nikola Jovanović i bivši potpredsenik za odnose sa javnošću u centralnom bordu ESTIEM-a, Trajko Krstić. Naime, pre deset godina, dogovor o organizaciji CM-a je bio potpisan na običnoj salveti, te tako i ove godine, Džoni i Trajko potpisuju dogovor na salveti i započinje se sa organizacijom 64. po redu Council Meetinga.“

Organizacioni tim projekta čini nekoliko funkcija: CR tim, HR tim, Tim za logistiku, M&PR tim, Dizajn tim, Tim za finansije. Ovogodišnji tim broji 76 članova, od toga 38 volontera koji su se priključili kako bi pomogli u realizaciji događaja.

 „Već šest meseci tim vredno radi na svakom detalju projekta. Kako je ovo najveći događaj koji jedna lokalna grupa može da organizuje, velika je odgovornost na nama. Jedna od prvih prepreka na koju smo naišli jeste odabir prostora za samu skupštinu kao i odabir smeštaja za participante. Participanti će biti smešteni u Hotelu Slavija, a najveći deo skupštine će se odvijati u Kulturnom centru Beograd i Centru za kulturu „Vlada Divljan“, rekla je Jelena za Student

Svečano otvaranje 2. maja će obeležiti studentski defile zastavama od Slavije do Savskog trga. Posle govora dobrodošlice, učesnici će uživati u muzičko-scenskom performansu na platou kod spomenika Stefanu Nemanji.

Jelena je takođe podelila sa nama koliko je izazovno bilo organizovati dnevne i noćne aktivnosti za 300 ljudi. Organizacioni tim je dao sve od sebe da svaki minut bude ispunjen zanimljivim sadržajem i programom, a ovaj projekat je idealna prilika za upoznavanje novih ljudi i kultura, i šansa za ostvarivanje brojnih prijateljstava.

*ESTIEM je evropska mreža studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta, koju čine 76 lokalnih grupa od Ankare do Stokholma. Posle 10 godina, lokalna grupa u Beogradu okupiće preko 300 učesnika iz čak 26 različitih država Evrope.

Link ka promo videu projekta: https://www.instagram.com/tv/CbS9Z5Rj_cZ/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Piše: Marija Milićević

Izvor: ESTIEM LG Belgrade

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.