“Pravnici na poslu – Choose your career”

Evropsko udruženje studenata prava (ELSA) će organizovati svoj tradicionalni peti Sajam zapošljavanja, volontiranja i aktivizma “Pravnici na poslu – Choose your career” u periodu od 9. do 10. maja 2022. godine, u holu Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 Pravo na praksu

Tradicionalni peti sajam zapošljavanja, volontiranja i aktivizma ove godine biće održan pod zanimljivim sloganom “CHOOSE​ YOUR CAREER”.

Cilj sajma obrazovanja na Pravnom fakultetu jeste upoznavanje sa pravničkim poslom, bilo da je u pitanju rad u advokatskim izvršiteljskim i notarskim kancelarijama ili kompanijama koje nude praksu studentima.

Sajam je posebno značajan s obzirom da u njemu već petu godinu za redom učestvuje preko 7000 zainteresovanih studenata, koji studiraju u Beogradu, ali i šire.

Šta mogu tamo da vidim

Svi učesnici sajma moći će na sajmu da učestvuju u brojnim zanimljivim panelima, treninzima i simulacijama suđenja. Neki od najpoznatijih održanih događaja prošlih godina su svakako takmičenje u simulaciji suđenja.

Veliku pažnju učesnika sajma privukla je panel diskusija „Simulirano samoubistvo“ održanu od strane profesora Slobodana Savića zbog izuzetnog značaja ove teme.

Panel diskusija „Slučaj Milošević“ takođe je zainteresovala javnost prethodnih godina, a prisutni su mogli da čuju stavove eminentnih advokata Bože Prelevića i Zdenka Tomanovića.

Pored pomenutih uspešnih panel diskusija pomenućemo i izuzetno korisnu „Školu intelektualnih veština i pomoć pri učenju“ koja je bila od velike pomoći mladim pravnicima.

Poznati pravnici na jednom mestu

Gosti na sajmu moći će da se susretnu sa velikim stručnjacima iz oblasti prava. Prethodnih godina to su bili eminentni advokati poput Tome File, Boža Prelevića, Zdenka Tomanovića, Feđe Dimovića, Borivoja Borovića i ostalih.  Pored pomenutih ličnosti brojni mediji su ispratili ovaj događaj i tako obezbedili vidljivost Sajma u javnosti.

Ove godine nešto novo

Zbog izuzetne zainteresovanosti studenata za ELSIN događaj ove godine biće saradnje i sa drugim gradovima pored Beograda. Tako će studenti sa pravnih fakulteta u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu biti pozvani da uzmu učešće na sajmu.

Takođe, ove godine očekuje nas i svež dizajn letaka, brošura, priprema za štandova jer je ELSA obezbedila rad profesionalnog dizajnera za potrebe ovog važnog događaja.

Piše: Aleksandra Mačkić

Izvor: ELSA Beograd

Studenti

Leave a Reply

Your email address will not be published.