Projekat “Na mirnoj strani ulice” studenata FDU kroz grafite podstiče međusobnu toleranciju

Projekat „Na mirnoj strani ulice” sastoji se iz tribine i izložbe, a realizuje se radi povezivanja mladih iz regiona putem kritičkog preispitivanja ratova 90-ih godina na prostorima bivše Jugoslavije.

„Projekat na mirnoj strani ulice važan je na više načina. Osim što se bavi zauvek aktuelnom temom na prostoru bivše Jugoslavije – ratom 90ih godina, on se tom temom bavi kroz zanimljiv i pristuoačan način – kroz grafite. Projekat okuplja mlade umetnike, pretežno studente likovnih akademija iz zemalja rastavljenih ratom koji će kroz subjektivni pogled pokazati svoje mišljenje o slavljenju rata i zločina“, rekla je Teodora Pajović, jedna od organizatorki projekta.

Cilj projekta zasniva se na umetnički uobličenom, objektivnom promatranju rata, njegovih posledica i uticaja na današnjicu kroz sopstvenu stvaralačku prizmu.

„Ovim projektom želimo ne samo da podignemo svest o ratu i o načinu percipitanja istog kod mladih, jer je ta tema uveliko aktuelna, već želimo da kroz zanimljiv način – izložbu studentskih radova približimo temu pomirenja i drugačije vizure dešavanja“, dodaje Teodora.

Prijava za učešće na projektu traje do 17. aprila, a možete se prijaviti putem mejla milanovicdanica@gmail.com i putem instagram profila @bejbetinisitu.

Piše: Aleksandra Vukadinović

Kultura – Student

Leave a Reply

Your email address will not be published.