Podržimo nove indi bendove: Ket Efekt

Svirka benda Ket Efekt održaće se u nedelju, 20. marta u klubu Kuglaš sa početkom u 21.00 čas.


Ovo je prva svirka indi tria iz Beograda kog čine Kosta Petrović, Petar Filipović i Sofija Vranić. Sofija je glavni vokal benda, dok svi zajedno komponuju muziku i pišu tekstove. Pored toga, Petar i Kosta se bave produkcijom, miksom, masteringom i celom tehničkom stranom Ket Efekta.


„Nazivamo se indi bendom zato što nemamo izdavača. Nismo se opredelili za jedan žanr, a naš zvuk pokriva sve od savremenog britanskog pop-roka do fanka i elektronske muzike“, objašnjavaju članovi benda Ket Efekt.


Do sada su objavili tri pesme: Pritisak, Ne idi i Nedođija koje su dostupne na Youtube-u i ostalim striming platformama. Pored toga, njihov debi, čiji je radni naziv U očima stranaca, je u pripremi.

Na konkursu produkcijske kuće Fikus jedan su od bendova koji su osvojili nagradu za izradu rok spota, i to sa pesmom Popularna svetska bol. On će biti snimljen krajem marta, a publici prikazan nakon dva meseca.


„Smatramo da naša muzika treba mladim ljudima da pruži prostor u kom će usporiti, uzeti vremena da
razmisle i pronađu mir u haosu od informacija koje  svakodnevno konzumiraju“, dodaju oni za svoj rad.


U nedelju publika će imati priliku da čuje nekoliko autorskih numera, kao i pesme uz koje, kako kažu, rado „džemuju“ i vole da ih slušaju.

Piše: Natalija Ćojbašić

Student: Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.