Alisa Radaković je mlada glumica koju je publika imala prilike da upozna u seriji Švindleri i filmu Dara iz Jasenovca. Ovoga puta sa Alisom smo razgovarali povodom njene nove uloge u filmu Zlatni dečko reditelja Ognjena Jankovića

Opiši nam, iz svog ugla lik Dijane koji tumačiš u filmu?

Dijana ispod kose na vratu ima tetovažu God is a woman , kod grudi je čuva Kleopatra, oko zgloba na nozi obmotana zmija, a na desnoj ruci se nalazi mala kruna. Dijana je dovoljno dugo posmatrana kao objekat da je i sama počela druge tako da posmatra i da traži sopstvenu korist. Reči Arijane Grande u pesmi koja se zove 7 rings – I see it, I like it, I want it, I got it  su ono čime se Dijana vodi.

Foto: Privatna arhiva

Koliko se danas devojkama nameću pravila kako bi trebalo da izgledaju i može li se sprečiti negativan uticaj na njih?

Želimo da budemo prihvaćeni i voljeni zbog onoga što jesmo. Želimo da volimo i prihvatimo i drugu osobu zbog onoga što jeste. Teško ćemo do toga doći ako smo sa nekim ko ne vidi dalje od naše spoljašnjosti. Udaljavamo se od svog cilja ako menjamo svoj izgled zbog nametnutog,  izmišljenog, tuđeg standarda. Ima božanstvenih nijansi, boja, materijala, krojeva i imamo puno pravo da uživamo u odeći koju nosimo. Boje, potezi četkicama, šminkanje može biti umetnost , slavljenje svoje autentične lepote. Ako prihvatimo pritisak savršene persone koju predstavljmo i drugima i radimo sve što možemo da je održimo, to postaje jedna od glavnih  stvari o kojima razmišljamo. Samim  tim propuštamo  neponovljivu priliku da zaista vidimo i razumemo drugog čoveka, da uživamo u našim sličnostima i različitostima , da se menjamo i razvijamo. Postajemo egocentrični, veoma usamljni, i željni potvrda.

Koliko imaš slobodnog vremena s obzirom da studije privodiš kraju, a dosta i radiš u poslednje vreme?

Vreme mi je slobodno jer sve što radim biram i želim.

Još za vreme studija imala si priliku da sarađuješ sa sjajnim rediteljima i glumcima iz svoje branše, koliko je tebi značio rad na takvim projektima?

Zahvalna sam na svakoj ulozi koja je izabrala mene i koju sam prihvatila. Zahvalna sam na svim odnosima koje sam stekla radeći svoj posao, svakom svetu koji smo svi zajedno kao članovi ekipe uspeli da stvorimo. Zahvalna sam što su ti svetovi dostupni da iznova žive ako neko odluči da sadržaj pogleda, i nadam se, da nešto pozitivno ponese sa sobom dalje.

Kakvi su planovi i očekivanja nakon završetka studija?

Radujem se da saznam kada tu stignem.

Piše: Miloš Kilomović

Alisa Radaković

Student – Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.