Film „House of Gucci” reditelja Radlija Skota inspirisan je senzacionalnom pričom o ubistvu Mauricija Gučija – vlasnika svetski poznate modne kompanije Guči. Glavne uloge tumače Lejdi Gaga i Adam Drajver, a jedna od uloga pripala je rođenom Beograđaninu Aleksandru Egeru koji je odrastao na Banovom Brdu. 

Nemoguće je da njegovo lice niste zapamtili, jer je njegovo lice tokom devedesetih godina krasilo kutiju „Kinder” čokolade. 

Majka mu je poreklom iz Srbije, dok mu je otac Italijan. Pre nekoliko godina otišao je u Italiju gde je izgradio uspešnu karijeru modela. 

Ukoliko se odlučite da na google pretraživaču ukucate ime Alessandro Egger izaći će vam mnoštvo intervjua i članaka, a o njegovoj uspešnoj karijeri pisao je pariski „Vogue”. Zanimljiva činjenica je da su ga italijanski mediji svojevremeno prozvali omiljenim modelom kreatorke Donatele Versaće – jer je po njemu pravila muške modele. Imao je priliku da upozna Baraka Obamu, ali i da se druži s Madonom i Nikol Kidman, a nedavno mu se ispunila želja da bude na naslovnoj strani srpskog izdanja „Mens helta”

U intervju koji je nedavno dao za poznati srpski magazin, Aleksandar je otkrio kome je prvo javio kada je dobio ulogu u filmu „House of Gucci” – „Kada mi je agent javio za ulogu, prvo sam glasno vrisnuo, a onda sam otrčao da kažem Madelini. Ona je bila u šoku, nije mogla da veruje. Nikome nisam rekao, ona je bila jedina koja je znala. Tek nakon tri-četiri meseca ispričao sam svojm modnim agentima i nekim fotografima. Bilo je baš teško tajniti sve, ali znao sam da imam veliku moć u rukama.“

Na pitanje da li je imao priliku da se vidi i popriča sa Lejdi Gagom, glavnom zvezdom filma, Aleksandar je kratko odgovorio – „Nisam, nažalost. Upoznao sam njenu dublerku. Svi su mi rekli da je Gaga neverovatno simpatična i nisam čuo ni jednu ružnu reč o njoj. Tih dana su joj ukrali i pse, pa se govorilo i o tome.”

Za sam kraj intervjua Aleksandar poručuje – „Moja najveća želja je da me kontaktira neki reditelj iz Srbije. Bilo bi to ostvarenje mog sna. Evo, stavljam se na oglas: pozovite me i ja dolazim. U tom slučaju mi nije bitan novac, već iskustvo – ako je projekat dobar – došao bih džabe. San mi je da se o meni govori u mojoj zemlji, da me tu ljudi cene i poštuju. “

Nama ostaje da se nadamo da će dete sa „Kinder” čokolade i filma “House of Gucci” dobiti priliku da se pokloni svojoj publici, u svojoj zemlji, publici u Srbiji. 

Piše: Lazar Smilić

Izvor: Nova.rs & Gloria

 Zanimljivosti

Leave a Reply

Your email address will not be published.