STUDENTSKI DOM ILI STAN?

Krećete na fakultet, a pored novog društva, velikog grada i obaveza na faksu, morate doneti odluku i gde ćete stanovati za vreme studija. Šta je bolje? Gde je jeftinije? Šta je bliže fakultetu? Da li stanovati u studentskom domu ili iznajmiti stan? Ovo su samo neka od pitanja koja muče buduće brucoše, ali još više njihove roditelje.

Magazin Student vam u nastavku predstavlja prednosti i mane života u studentskom domu i života u stanu. Pa odlučite sami – Dom ili stan?

Neki od razloga zašto da se odlučite za studentski dom:

„Ko nije živeo u studentskom domu, taj ne zna šta je studentski život.

Ako želite da proživite studenstki život u pravom smislu te reči, da upoznate studente iz raznih krajeva sveta, da se družite, onda je dom pravo mesto za vas.

„2.000 dinara i 20.000 dinara nije isto.”

Za one koji žele da prođu što jeftinije i sačuvaju novac, dom se nudi kao najefikasnija opcija.

„Ne brinem za hranu.”

Studentske menze i restorani svakako su odlično rešenje za mlade koji nisu voljni da sami spremaju ili kupuju hranu. Ipak, imajte na umu da morate deliti mali prostor sa cimerom. Budite tolerantni, ali i odgovorni prema sebi i drugima.

Ako ste u mogućnosti da sebi priuštite život u stanu:

„Ne želim da delim i želim veći prostor za sebe.

U stanu ćete imati više prostora na raspolaganju, a ako niste osoba koja voli da deli prostor i ne želite cimere, stan vam se nudi kao dobra opcija.

,,Želim privatnost.

Ako ste osoba koja voli da organizuje velike žurke ili tip studenta koji ne želi da mu se bilo ko „mota” okolo i remeti mu rad, stan je verovatno najprimerenije mesto za vas. Međutim, ako se odlučite za iznajmljivanje stana, i uz to život sa cimerima, imajte u vidu da ste u obavezi da snosite odgovornost oko održavanja stana, redovno plaćate račune, i naravno, pripremite roditelje na veći trošak.

Mi smo vam predstavili prednosti i mane i života u studentskom domu i u stanu. Šta vama više odgovara i gde posle svega navedenog planirate da boravite nakon studija?

http://sc.rs/sc/studentski-domovi/

Piše: Miljana Pantelić

FOTO: Unpslash

Studenti – Dom ili stan?

Leave a Reply

Your email address will not be published.