Rukometaši FON-a vratili trofej na svoju policu

Finalna utakmica muške rukometne SUUB lige odigrala se 23. 05. 2021. između ekipe FON-a i ekipe Saobraćajnog fakulteta. Ekipa Saobraćajnog fakulteta je pružala sjajan otpor, ali je FON na startu nametnuo svoj ritam i držao ga je do kraja utakmice. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 12:9 u korist FON-a. U drugom poluvremenu su se istakli golmani i odbrane obe ekipe, pa je tako bilo i manje golova. FON je na kraju slavio rezultatom 20:13.

Najefikasniji igrači u ekipi FON-a bili su: Turudić Stefan sa 6 postignutih golova i Gojković Nemanja sa 4 postignuta gola, dok je Šmigić Petar postigao 7 golova za ekipu Saobraćajnog fakulteta. Bez obzira na to što je utakmica završena velikom rezultatskom razlikom, obe ekipe su na terenu pokazale da su zaslužile da budu u finalu.

Utakmica za treće mesto odigrala se istog dana između Građevinskog i Mašinskog fakulteta. Rezultatski egal tokom cele utakmice pokazuje koliku su želju, da osvoje medalju, imale obe ekipe. Utakmica je završena rezultatom 19:16 (10:8 ) u korist Građevinskog fakulteta. Najefikasniji igrač bio je Kasalović Vasilije sa 6 postignutih golova za ekipu Građevinskog fakulteta.

„Sinoćna utakmica se očekivano završila u našu korist. Videlo se da je falilo živosti i motivacije na našoj strani. Mislim da smo se poprilično potrošili u polufinalnoj utakmici protiv Građevinskog fakulteta. Svaki igrač na terenu je dao više od 100% svojih mogućnosti. Svakako smo znali jačinu utakmice, finale se ne igra svaki dan i apsolutno nijedan protivnik ne sme da se potceni. Saobraćajni fakultet ima izuzetno dobar i iskusan sastav, igraju zajedno godinama. Imaju dosta kvalitetnih igrača i to je sigurno ekipa koja zna kako je to osvojiti najsjajnije odličje. Čestitam ovom prilikom igračima Saobraćajnog fakulteta na dobroj i fer utakmici, na pravoj muškoj igri, kako u odbrani tako i u napadu. Takođe želim da čestitam svojoj ekipi na osvojenom zlatu”. – Izjavio je Uroš Savić, rukometaš FON-a

On dodaje: „Velika motivacija je postojala zbog nekih prethodnih kikseva, većina naše ekipe je već završila ili završava izuzetno napornu sezonu. Veliko drugarstvo i sloga vlada u ekipi što je za mene možda i najbitnija stvar. Svaki igrač je spreman da pogine za ovog pored sebe na terenu, što se videlo u polufinalnoj i finalnoj utakmici. Korona virus skoro i da nije poremetio našu ekipu. Kao ekipa smo odradili par treninga, da se čisto pokažu polazi i akcije koje ćemo koristiti na utakmicama. Većina igrača trenira svakog dana u svojim klubovima tako da za nekim dodatnim treninzima apsolutno nije bilo potrebe.”

Na pitanje kako je igrati pred praznim tribinama, Uroš je odgovorio: „Za mene lično, najveći hendikep i nedostatak predstavlja igranje pred praznim tribinama. Utakmice rukometne ekipe FON-a važe za jedne od posećenijih utakmica u svim studentskim sportovima. Navijanje naših kolega i drugara u nekim trenucima deluje i fanatično, što svakom sportisti daje veliki vetar u leđa i još veću motivaciju da na kraju utakmice izađe kao pobednik. Nadam se da će se sledeće godine situacija popraviti i da ćemo ponovo igrati pred punim tribinama.”

Piše: Bojana Krezović

Student Sport

Foto: Privatna arhiva

https://sc.rs/sc/

Leave a Reply

Your email address will not be published.