Korona virus potvrđen u studentskim domovima
Korona virus potvrđen je kod troje studenata korisnika Ustanova Studentskog centra, navodi se u zvaničnom saopštenju Studentskog Centra Beograd.

Sva tri slučaja dobila su pravovremenu lekarsku pomoć, dok ostalih dvadeset studenata koji su bili neposredni kontakti obolelih su izolovani i testirani.

“Izolaciju obolelih studenata i kontakata, rešili smo ad hoc, uz pomoć ustanove Studentski centar, koja je pronašla prostor za izolaciju. Veliku pomoć pružile su nam kolege iz Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. Reč je o dvadesetak studenata i njihovih kontakata, koji su u izolaciji”, kaže za Nova.rs dr Paunić, epidemiolog iz Studentske poliklinike.

“Sve ustanove u okviru Studentskog centra sprovode veoma rigorozne preventivne mere. Domovi su, međutim, gusto naseljeni kolektivi, mladi se intenzivno druže, studentske sobe su male, i uvek postoji pretnja da se infekcija proširi, i mi radimo sve da se to ne desi”, naglašava dr Paunić

Iz Ustanova Studentski Centar podsećaju studente na pridržavanje propisanih mera izbegavanje bliskih kontakata, redovno pranje ruku kao i nošenje maski i rukavica.

IZVOR: nova.rs

Piše: Danica Vasović

FOTO: Student

Leave a Reply

Your email address will not be published.