EVO KAKO ĆE IZGLEDATI POVRATAK NA FAKULTETE (video)
Studenti Ekonomskog fakulteta u Beogradu od sada na ulazu u fakultet treba da pokažu studentske isprave, kažu zbog čega su došli na fakultet  i da izmere telesnu temperaturu.

Nakon dvomesečne pauze fakulteti Univerziteta u Beogradu najavljuju nastavak rada, kao i nova pravila ponašanja koja će biti u skladu sa novim merama zaštite od pandemije COVID 19. U cilju zdravstvene zaštite studenata nastavnog i nenastavnog osoblja, na ulazu u zgradu Ekonomskog fakulteta, biće obavezna dezinfekcija obuće, ruku kao i beskontaktno merenje telesne temperature.

Čitaonica i dalje zatvorena, u amfiteatrima ograničen broj ljudi

Čitaonica Ekonomskog fakulteta i studentski klub biće zatvoreni sve do znatnog umanjenja rizika od zaraze Covid 19. Takođe, u saopštenju se navodi da lift može koristiti samo jedna osoba, a da student mora biti na fakultetu minimun 30 minuta pre zakazane obaveze. Kretanje kroz fakultet i zajedničke prostorije biće moguće samo uz zaštitne maske koje prekrivaju nos i usta bez skidanja, osim u slučaju legitimisanja od strane ovlašćenog lica.

Obavezno ponesite indeks

Na glavnom ulazu fakulteta, desno krilo se koristi za ulaz, a levo za izlaz. Pri ulasku studenti će biti  u obavezi da pokažu važeću studentsku ispravu kao i da navedu razlog dolaska na fakultet.

Sa fakultetskim  obavezama nastavlja se tamo gde se stalo

Nakon održane online nastave na svim fakultetima obaveze se nastavljaju sa apsolventskim aprilskim rokom.

Slične mere uvedene su i na većini fakulteta Univerziteta. Ovako izgleda ulaz na Tehnološko- metalurškom fakultetu (video).

Svima koji ulaze u zgradu meriće se temperatura beskontaktno na obeleženom mestu

Piše: Danica Vasović

FOTO: Student

Leave a Reply

Your email address will not be published.