TOP 5 KNJIGA ZA RAZONODU

Knjiga je jedan od čovekovih najboljih prijatelja. Predstavljamo vam 5 knjiga, po preporuci redakcije, uz koje će vam dani karantina proći brže. Neke će vas podstaći na razmišljanje, uz neke ćete uspeti da zaboravite na loš dan, a možda se i nasmejete do suza. Svaka knjiga je različitog žanra.

  • Skitam i pričam – Momo Kapor

Veština je uživati u nepreglednim pejzažima, mokrim ulicama i raznolikosti ljudskih duša.  Iz udobnosti svoje fotelje, obiđite svet, opisan očima čoveka iz ugla, koji prepoznaje tajne u pogledima i uživa u životu.

  • Ispovest iz harema – Branko Milenković

Dela rađena po istinitim događajima nose najsnažnije emocije.  Ovo je priča o ženi koja je provela 4 teške godine u haremu. Danas živi na Novom Beogradu. Knjiga nosi vapaje tuge, bola, besa i nostalgije, pomešane sa čudnim prihvatanjem i navikavanjem na neizbežnu sudbinu.

  • Kockar- Fjodor Mihailovič Dostojevski

Roman govori o kockarskoj strasti, Rusima u inostranstvu i različitim ljubavnim odnosima. Život Alekseja Ivanoviča je pun rizika, straha, strasti i neobjašnjivih emocija. Nesrećno zaljubljen, pokušava da sakrije svoj porok. Radnja se odvija u nemačkoj banji Baden-Badenu.  

  • Brit-Mari je bila tu–  Frederik Bakman

Brit-Mari ne podnosi nered i neorganizovanost. U šezdeset i trećoj godini odlučuje da napusti svog muža i započne nov život. Put, na koji se teško privikava, nosi iskrena prijateljstva, novi posao i, možda, pravu ljubav. Zanimljiva, dirljiva i komična priča.

  • Dete ulice – Margaret  Klark

Larseni je samostalna, svojeglava, čvrsta i duhovita devojčica. Kroz život korača hrabro, ne verujući u dobre ljude i  „poverenje’’. Plašeći se prošlosti, nerazjašnjenih odnosa sa najbližima, budućnosti i bola. Plašeći se života. Sudbina joj šalje neočekivanu dramu.

Piše: Ivana Ninić

Leave a Reply

Your email address will not be published.