DIREKTNO SA BEOGRADSKOG ASFALTA: Šta prilozi iz Bucka govore o tebi?

Svako ko se smatra iole Beograđaninom ili se smatra žiteljem Beograda barem je jednom jeo čuvenu picu kod Bucka. O ukusima se ne raspravlja, ali ukusi ipak nešto govore o nama. Kao što zvezda pod kojom smo rođeni, tj. horoskop govori nešto više tako i salate koje biramo imaju pravo na svoju reč:

Goveđa: Vi znate šta želite, kaloričan obrok sa rapsodijom ukusa. Niste najglasniji u društvu, ali imate instinkt rođenog vođe. Igrate na dobitnu kombinaciju, kad sastavljate tikete igrate na sigurno, ne izlazite na ispit ako niste naučili i sadržaj knjige. Sve u svemu kul ste tip i verovatno živite u krugu dvojke.

Pileća: Vi ste isto što i goveđa-tip osobe-salata, ali ste i spremni na rizik. Glasni ste, ali imate i duh lidera, igrate tikete sa svemirskim kvotama, volite da opalite trojku sa pola terena bez obzira sto je 15 sekundi do kraja i protivnik vodi 2 razlike, volite ponekad da idete i na blef i poraz nije opcija. Jednom rečju Vi ste avanturista.

Ruska: Vi ste totalno old-school bata/seka. Sećate se još uvek proslava dana mladosti, na slave ne idete, ali na porodičnim okupljanjima zvocate mladeži da je drug Tito živ niko ne bi blenuo u te mobilne telefone. Poštujete moralne vrednosti i vučete politički na levo, dobrim obrokom smatrate sarmu, ali volite da zgrešite sa nama dragom picom.

Pečurke u pavlaci: KOJI JE VAŠ PROBLEM? Pored tolikog izobilja priloga Vi želite  baš taj, nit je pavlaka nit su pečurke… Verovatno ste do pre mesec i po dana bili vegetarijanac, ali Vam nije išlo bez babinih čvaraka i bureka sa mesom u 5 ujutru kad se vraćate iz KST-a. Studirate na filozofskom ili filološkom, smatrate da plato ispred fakulteta poseduje neverovatan umetnički potencijal, ako niste iz Borče, onda je posećujte bar jednom nedeljno. Vi ste ustvari fin i nežan cvetić, koji se plaši javnog suprostavljanja nepravdi današnjice. U slobodno vreme volite da čitate blogove o umetnosti i zdravoj hrani.

Sir-susam: Vi ste zalutali u ovu džunglu od asfalta i pod napadom gladi kupujete prvo što vidite i pod šarmom prodavačice uzimate ovu neshvaćenu salatu. Cenite praktičnost i jednostavnost, još uvek slušate Beogradski sindikat, jer ste prvu pesmu čuli 2017. godine. Pravdoljubivi ste, ali Vas politika ne zanima. U tišini svog doma igrate World of Warcraft i kopate kripto valute.

Urnebes: Malo  Vam je komplet obrok u Lokiju i rešili ste da se zasladite. Vi ste gurman. Volite brzu vožnju i tetkinu rakiju sa sela. Smatrate da pivo nije alkoholno piće i dižete stotku na benču, bavite se vožnjom šlepera, a u duši ste besramnik. Ponekad citirate Nešu Galiju da biste očarali suprotan pol. Uvek pobeđujte u obaranju ruku.

Cela pica sa svim dodacim plus ekstra šunka i kačkavalj: Vi ste gastronomsko čudovište, imate velike ambicije i još veći apetit. Pripadate desnom centru i imate 100 ili oko 100 kila. Ne plašite se sukoba, jer ko sme da preti osobi od 100 kila? Neumereni ste u svemu, što bi rekao Đule Van Gog. Najjači ste bili i u osnovnoj i u srednjoj školi, baba Vas redovno zove da joj otvorite teglu sa džemom da bi Vam spremila palačinke. Gotivac ste i šaljivdžija, nazdravljate po 15 puta bez povoda na bilo kom okupljanju gde ima alkohola, od rođenja do sa’rana.

Ko do sad nije jeo u Bucku verovatno nije ni prelazio reku preko Brankovog mosta, stoga pravac centar i nek počne Vaša gastronomska samospoznaja!

Piše:Filip Marković

FOTO: Izvor Google

Leave a Reply

Your email address will not be published.