Inkluzijada: Oslobodi kreativnost i pridruži se slavljenju različitosti

Festival Inkluzijada u organizaciji Akademske inkluzivne asocijacije održaće se 29. septembra u Zvezdarskoj šumi. Cilj Festivala je promocija inkluzije u društvu.


Inkluzijada će biti ispunjena bogatim zabavnim i muzičkim programom tokom čitavog trajanja festivala, od 15 časova do kasnih večernjih sati.


Muzički program predvodi rok sastav „Kanda, Kodža i Nebojša”, dok će u toku dana posetioci festivala imati prilike da čuju brojne bendove poput: „ProRock”, tribjut bend „Milan Mladenović-Mimikrija”, „Zero Two”, „Makonnen”, „Štrokeri”, „Filiovoono”. Muzički deo programa ispuniće i Hor srbistike i Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević”.

Pab kviz – prijavi se porukom


U zabavnom delu programa biće organizovane mnoge aktivnosti. Posetioci će moći da uživaju u nastupu Plesne grupe „Aurora”. Organizovaće se pab kviz za koji se može prijaviti porukom na Instagram nalogu Akademske inkluzivne asocijacije. Program će uključivati i turnir u beer pong-u za koji će se ekipe formirati na licu mesta.

Oslobodi kreativnost – pridruži se slavljenju različitosti

Pored svega navedenog, Inkluzijada će obuhvatati i veliku razmenu knjiga na kojoj možete doneti knjige koje želite da poklonite i izaberete neku od onih koje drugi poklanjaju. Organizatori podstiču i da u knjigama koje poklanjate ostavite poruku za narednog čitaoca i time iskažete svoju kreativnost. Svaki učesnik će moći da uzme
onoliko knjiga koliko je poklonio.


Kako organizatori ističu, festival promoviše značaj inkluzije, jednakosti u šansama i ideju da hendikep nije bauk. Na jednom mestu, vođeni kulturnim i zabavnim programom, biće okupljeni sugrađani sa i bez hendikepa. Inkluzijada ima i ekološki karakter, pa će organizatori uz pomoć prijatelja nakon festivala očistiti ceo šumski prostor na kom će se festival održati. Organizatori pozivaju posetioce da svako vodi računa o životnoj sredini i smeće odlažu na za to predviđena mesta.


Festival pruža dobrodošlicu i poziva ljude svih uzrasta i društvenih grupa da posete festival i da kroz učestvovanje u različitm aktivnostima svi proslave vrednosti inkluzije i jednakosti.


Inkluzijada se organizuje pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zvezdara, uz sponzorstvo Zlatiborca. Prijatelj festivala je Šumski bar.


Piše: Stefan Šajkarević Šeki

Foto: Akademska inkluzivna asocijacija

DRUŠTVO

Leave a Reply

Your email address will not be published.