Preliminarne rang liste za studentske domove: Evo šta treba da znate

Objavljene su preliminarne rang liste za brucoše. Prema podacima Studentskog centra Beograd pravo na smeštaj ostvarilo je 728 devojaka i 422 muškarca.

Brucoši sada mogu proveriti da li su ostvarili pravo na smeštaj u željenom domu. Rang liste dostupne su na zvaničnom sajtu Studentskog centra Beograd. Studenti se rangiraju na osnovu uspeha na fakultetu i socio-ekonomskog statusa.

Šta dalje?

Ukoliko ste se našli na rang listi važno je da ispratite sledeće korake:

  1. Proverite rok za useljenje – krajnji rok za useljenje je ponedeljak, 7. oktobar 2024. godine. Student koji se ne useli do predviđenog roka gubi pravo na smeštaj u ovoj akademskoj godini (2024/25.).
  2. Pripremite dokumentaciju Proverite koja dodatna dokumentacija je potrebna, poput potvrda o studiranju, uspehu i uplate depozita za dom.
  3. Žalbeni rok – Ukoliko niste zadovoljni svojom pozicijom na rang listi, žalbe možete podneti do 24. septembra. Žalbe se podnose u Đušinoj 5a od 8 do 15 časova. Konačne rang liste izlaze 25. septembra
  4. Pronađite alternativu – Ako niste ostvarili pravo na smeštaj, sada je pravo vreme da razmotrite druge opcije, poput privatnog smeštaja ili zajedničkog iznajmljivanja stana sa kolegama.

Za smeštaj u studentskim domovima konkurisalo je ukupno 2.374 brucoša, odnosno 908 muškaraca i 1.466 devojaka.

Piše: Milica Paunić

Izvor: Studentski centar Beograd

Foto: Privatna arhiva

STUDENTI

Leave a Reply

Your email address will not be published.