Uvertira pred maraton – „Beogradska brza desetka“

„Beogradska brza desetka“, ulična trka na 10 kilometara održaće se 7. septembra u Novom Beogradu. Trka se održava drugu godinu zaredom.

Organizacija trke

Ovom manifestacijom otvara se drugi deo trkačke sezone Beogradskog maratona, što će biti treća ovosezonska trka koju priređuje ova organizacija, nakon Dexyco dečjeg maratona i 37. Comtrade Beogradskog maratona. Koorganizator je kompanija NIKE, pod pokroviteljstvom grada Beograda.

U izjavi direktora Beogradskog maratona, Darka Habuša, na sajtu ove organizacije ističe se omasovljavanje trkačkog pokreta u Srbiji, te da se održavanjem „Beogradske brze desetke“ srpska prestonica svrstala u red evropskih i svetskih metropola koje imaju dugu tradiciju održavanja sličnih uličnih trka.

Gde se trka održava?

Trka će se održati na Novom Beogradu, u rejonu Bulevara Nikole Tesle i Ušća. Trasa obuhvata sledeće ulice: Bulevar Nikole Tesle – Karađorđeva (okret) – Bulevar Nikole Tesle – Trešnjinog cveta (okret) – Bulevar Nikole Tesle – Ušće – Logor Sajmište – Ušće – Bulevar Nikole Tesle.

Učestvovanje u trci

Početak trke planiran je oko 18 časova. Učesnicima će biti obezbeđena trkačka oprema, okrepljenje u toku trke, medicinsko obezbeđenje i drugo. Broj učesnika prošlogodišnjeg izdanja trke iznosio je preko 3000 trkača, a kako izaziva veliko interesovanje i ove godine, očekivanja su da će se ova cifra nadmašiti.

Prošlogodišnji pobednik u muškoj kategoriji bio je Kenijac Bernard Vambua, s vremenom 28:26, a u ženskoj Obukir El-Ohabi Duae iz Španije, s vremenom 33:20.

Cena učesničkog paketa iznosi 4790 dinara odnosno 40 evra.

Više informacija o trci i o načinu prijavljivanja možete videti klikom ovde.

Piše: Stefan Šajkarević Šeki

Izvor: Beogradski maraton

Foto: RunSociety

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.