Paraolimpijada: Osvojena i vraćena medalja u jednom danu

Srpski parastonoteniser Mitar Palikuća osvojio je bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu u kategoriji muški singl MS5 čime je doneo treću medalju našoj državi.

Mitar je u polufinalu poražen od Minga Čih Čenga iz Tajpeha rezultatom 3:0, po setovima (11:3, 15:13, 11:7), ali je uprkos porazu osvojio medalju za naš nacionalni tim. Od Paraolimpijskih igara u Tokiju ne igra se meč za treće mesto već se bronzano odličje stiče ulaskom u polufinale.

Do polufinala je došao nakon pobede nad Brazilcem Lukasom Arabijanom rezultatom 3:0, po setovima (11:3, 11:7, 11:3).


Druga medalja za Mitra

Ovo je druga paraolimpijska medalja za Palikuću nakon osvojene bronzane medalje u Riju kada je u borbi za treće mesto savladao Norvežanina Tomija Urhauga. Na Paraolimpijskim igrama u Tokiju Mitar je zaustavljen u četvrtfinalu porazom od Turčina Ali Ozturka.


Vraćena medalja Đuriću

Srpskom paraolimpijcu Nebojši Đuriću biće vraćena srebrna medalja koju je osvojio u bacanju kugle na Paraolimpijskim igrama u Parizu. Đuriću je medalja oduzeta dan nakon finala zbog odluke sudijskog žirija na rekvizit koji je koristio. Predstavnici Paraolimpijskog komiteta Srbije uložili su žalbu na ovu odluku čime je Đuriću medalja vraćena.


Piše: Tijana Matić

Izvor: RTS I Sportal I RTV I RTS I N1

Foto: POKS

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.