Svečano zatvaranje četvrte sezone Teatrijuma predstavom „Garavi sokak“

Predstava „Garavi sokak“ zatvoriće ovogodišnju sezonu Teatrijuma, na otvorenoj sceni Kapetan Mišinog zdanja, u subotu 31. avgusta sa početkom u 21h.

Predstavu inspirisanu zbirkom „Garavi sokak“ Mike Antića, koja na dirljiv i autentičan način oslikava dušu i život romskog naroda, prožetom pre svega ljubavlju, slobodom i tugom, izvešće studenti druge godine Akademije umetnosti u klasi profesora Tihomira Stanića i Marka Misirače, koji su radili i režiju, kao i studenta demonstratora Milana Bobića.

Ova predstava ujedno predstavlja i ispitnu predstavu studenata koji je igraju, a to su: Isidora Zečević, Isidora Pavlović, Jovana Damjanović, Luka Kovačević, Milica Kostić, Milorad Lazović, Natalija Spasova, Stefan Radosavljević, Strahinja Marsenić, Strahinja Mićović, Tijana Slavković i Uroš Najkić.

Publika će imati priliku da uživa u večeri ispunjenoj romskom poezijom i muzikom, pa će osim predstave, kao gost, Zlatomir Jovanović, predsednik Udruženja romskih književnika, prisutnima predstaviti svoju poeziju. Za muziku će biti zadužen bend „Veseli Nanomirci“, koji će izvoditi upravo romsku muziku.


Među učesnicima najavljen je i lično Tihomir Stanić, profesor, glumac i jedan od osnivača Teatrijuma.

Program za decu se takođe zatvara u subotu, 31. avgusta i to predstavom „Tri musketara“, sa početkom u 11h.

Karte možete kupiti putem tickets.rs servisa ili na blagajni pozorišta Teatrijum, svake večeri od 19 do 21h ili vikendom od 10.30 do 12.30h.

Piše: Milica Kuridža

Izvori: Teatrijum I Politika

Foto: Teatrijum

Kultura

Leave a Reply

Your email address will not be published.