Festival pod zvezdama: Dunav Film Fest u Smederevu

Međunarodni filmski festival Dunav Film Fest održaće se od 20. do 25. avgusta u Malom gradu Smederevske tvrđave, kao i na drugim mestima poput Dunavskog parka, Platoa kod Karađorđevog duda i Centra za kulturu Smederevo.

U takmičarskom programu se mogu naći filmovi „78 dana”, „Bez vetra”, „Mađarska krojačica”, „Objašnjenje za sve”, „Spaljena zemlja”, „Tri kilometra do kraja sveta” i „Umiranje”. Takmičarski karakter festivala donosi i nagradu „Dunavska lađa” za najbolji film, koju dodeljuje stručni žiri.

U program je uvršteno oko trideset ostvarenja podeljenih u četiri programske celine. Publika će imati priliku da pogleda filmove na otvorenom.

Kao i svake godine, u okviru festivala, prikazuju se domaće premijere nekih od najznačajnijih ostvarenja podunavske kinematografije, dečji filmovi, ostvarenja sa velikih festivala, nagrađivani filmovi priznatih reditelja, kao i radovi mladih autora i autorki čije karijere su tek na početku.

Ovogodišnji festival otvoriće film „Bauk” u režiji Gorana Radovanovića, koji govori o trenucima NATO bombardovanja Srbije 1999. godine.

Više detalja o programu i filmovima koji će se naći na Dunav Film festivalu nalazi se na Instagram stranici i sajtu ove manifestacije.

Piše: Milica Paunić

Izvori: Danas | Politika | Instagram | Dunav film fest

Foto: Dunav film fest

KULTURA

Leave a Reply

Your email address will not be published.