Košarkaši Srbije osvojili bronzu na Olimpijskim igrama

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju pobedom nad selekcijom Nemačke rezultatom 93:83. Ovo je ujedno četvrta medalja za srpski olimpijski tim u Parizu.

Najefikasniji igrači u redovima Srbije bili su Nikola Jokić i Vasilije Micić sa po 19 poena. Nikola Jokić je takođe ušao u istoriju Olimpijskih igara kao četvrti igrač koji je na olimpijskom turniru postigao „tripl-dabl” sa 19 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

Tok utakmice

Srpski košarkaši su dobro otvorili utakmicu i već na samom početku stekli prednost u odnosu na ekipu Nemačke. Prva četvrtina pripala je Srbiji, a već u drugoj „Orlovi” su stekli i dvocifrenu prednost nad Nemcima, da bi na poluvreme otišli sa 8 poena prednosti.

Početak treće četvrtine obeležile su odlične odbrane Alekse Avramovića uz nekoliko pogođenih trojki Dobrića i Micića, nakon čega je usledio blagi pad u igri naših reprezentativaca što su Nemci iskoristili da se približe na 9 poena razlike.

Međutim, i ovaj period igre završen je u korist našeg tima. Tokom poslednje četvrtine Srbija je održavala prednost uz trojku Bogdanovića i nekoliko poena Marinkovića nakon ukradene lopte Alekse Avramovića postavila konačan rezultat od 93:83 i tako osvojila bronzanu medalju.

Srbija je u borbu za bronzu stigla nakon poraza od ekipe SAD-a u polufinalnoj utkamici, dok je ekipa Nemačke u polufinalu poražena od domaćina Francuske. 

Pohod na medalju

Reprezentacija Srbije se u grupnoj fazi sastala sa ekipom SAD-a od koje je poražena. Nakon toga su usledile pobede nad selekcijama Portorika i Južnog Sudana. U četvrtfinalnoj utakmici srpski košarkaši posle velikog preokreta savladali su ekipu Australije za prolazak u polufinale.

Reprezentacija Srbije nije učestvovala na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju, dok se iz Rija vratila sa srebrnim odličjem. Finalna utakmica je na programu večeras, a u njoj se sastaju reprezentacije Francuske i Sjedinjenih Američkih Država.

Piše: Katarina Tomković

Izvor: RTS

Foto: Eurobasket

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.