Aleksandra Perišić osvojila srebro na Olimpijadi

Tekvondistkinja Aleksandra Perišić je osvojila srebrnu medalju, ujedno i svoju prvu na Olimpijskim igrama. Poražena je u finalu od Mađarice Vivijan Marton rezultatom 2:0. Ovom medaljom donela je Srbiji treće odličje iz Pariza. 

Dešavanje u finalu

Naša tekvodistkinja, u kategoriji do 67 kilograma, nije uspela da savlada predstavnicu Mađarske, Vivijanu Marton. Perišić je prvu rundu izgubila rezultatom 7:1, dok se druga runda završila 4:2 u korist Marton. Time je izgubila borbu za zlato, ali će se svakako naći na postolju zajedno sa srebrnim odličjem.

Put do finala

Aleksandra Perišić je nakon pobede u polufinalu, nad protivnicom Đi Song iz Kine uspela da se plasira u finale. Tome je prethodila i pobeda u četvrtfinalu protiv Sasikarn Tongčan, koja dolazi iz Tajlanda. Neizvesno je bilo u duelu protiv takmičarke Uzbekistana, Ozodom Sobirjonovom. Predstavnica Uzbekistana savladana je rezultatom 2:1, dok su reprezentativke Kine i Tajlanda poražene rezultatom 2:0.

Srbija je zahvaljujući tekvondistkinjama, Milici Mandić i Tijani Bogdanović, već godinama u samom vrhu na Olimpijskim igrama. Najsjajnija odličja donela nam je Milica Mandić u Londonu 2012. i u Tokiju 2021. godine. U stopu je prati i Tijana Bogdanović, koja je u Riju 2016. godine završila kao vicešampionka turnira. Takođe, ona nas je 2020. godine u Tokiju, obradovala i bronzanom medaljom. Zahvaljujući Aleksandri Perišić Srbija ostaje u vrhu ovog borilačkog sporta.

Piše: Aleksandra Jovanović

Izvori: Euronews I Sport klub

Foto: 24sedam.rs

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.