Jubilej za opstanak: Donatorsko veče za Javni akvarijum i tropikarijum

Donatorsko veče održaće se u četvrtak, 23. maja, sa početkom od 20 časova u prostorijama Javnog akvarijuma i tropikarijuma na adresi Milenka Vesnića 3. Razlog okupljanja je prikupljanje novca kako bi se pomoglo ovoj instituciji da nastavi sa radom.

Posledice pandemije koronavirusa

Javni akvarijum i tropikarijum u Beogradu ove godine će morati da se suoči sa naplatom računa koji su nastali za vreme pandemije koronavirusa.

Naime, u tom periodu posetiocima nije bila dozvoljena poseta, ali je troškova i dalje bilo.

Plate zaposlenima su i dalje isplaćivane, a uz to, bio je potreban novac kako bi se prehranilo skoro 3.000 velikim delom udomljenih životinja.

Uprava akvarijuma je rešenje našla u nabavljanju hrane i opreme na kredit, kao i u odlaganju plaćanja. M, sada su primorani da te dugove vrate kako bi se sprečilo gašenje akvarijuma.

Donatorsko veče

Na aukcijskoj večeri biće izložene razne rukotvorine, bonsai drveće i drugi proizvodi. Svaki učesnik aukcije imaće priliku da postane pokrovitelj najvećeg Karpet pitona, Guramija, Arovana ili ribica Dori i Nemo.

Jubilej za opstanak

Ove godine, Akvarijum i tropikarijum u Beogradu navršava 10 godina svog postojanja i predstavlja jedinu organizaciju ove vrste u gradu. Do sada ih je posetilo preko 75.000 dece, hiljade studenata, kao i veliki broj građana.

Da bi se njihov rad nastavio, potrebno je prikupiti 8 miliona dinara. Pored aukcije, moguće je izvršiti donaciju i preko žiro-računa udruženja „Aquaria life”: 160-391358-90.

Piše: Kostić Nađa

Foto: Javni akvarijum i tropikarijum

DRUŠTVO

Leave a Reply

Your email address will not be published.