Darko Nadić izabran za vršioca dužnosti dekana FPN-a

Redovni profesor Fakulteta političkih nauka Darko Nadić izabran je za vršioca dužnosti dekana.  

Na današnjoj sednici Savet FPN-a jednoglasno je izabrao Darka Nadića za v.d. dekana ovog fakulteta. 

U četvrtak, 26. septembra Nastavno-naučno veće jednoglasno je predložilo Nadića za vršioca dužnosti dekana, nakon čega je Savet taj predlog i potvrdio.  

Nadić smatra da je njegova funkcija vršioca dužnosti dekana više tehničko-administrativna nego suštinska, ali da da izbor za v.d. dekana predstavlja izraz velikog poverenja da može da vodi Fakultet do novog izbora dekana.  

„Iz ličnog iskustva znam da je lako dobiti aplauz studenata posle predavanja, ali je teško dobiti aplauz celog nastavnog kolektiva. To je na neki način i iskazivanje jedinstva kolektiva da postoji međusobno poverenje i posebno snaga da Fakultet prebrodi možda najveću krizu u svojoj višedecenijskoj istoriji“, istakao je Nadić za Tanjug

Podsetićemo, na sednici održanoj 7. juna profesor Slaviša Orlović nije dobio potrebnu većinu glasova Saveta. Međutim, broj članova Saveta na toj sednici iznosio je 22, a ne 27 zbog ostavki predsednika Saveta i nekoliko članova. 

Početkom septembra zavedena je odluka o imenovanju Orlovića za dekana FPN-a i pokrenuta je policijska istraga. Međutim, Orlović je na to mesto podneo i zvaničnu ostavku.  

Nadić ističe da je ovo možda najteža situacija u kojoj se FPN do sada našao i dodaje „Fakultet ima svoju misiju i viziju da obrazuje studente koji će biti slobodni građani i koji će na osnovu znanja stečenih na Fakultetu biti u mogućnosti da naše društvo, a zašto ne i civilizaciju, učine čovečnijom. Tako da će misija i vizija FPN-a u svakom slučaju pobediti krizu i podele“, zaključio je Nadić. 

Darko Nadić biografija 

Nadić je diplomirao na FPN-u 1988, godine, magistrirao 1993, a doktorirao 1999. godine na Fakultetu političkih nauka. Od 2004. do 2012. godine bio je vanredni profesor, a redovni profesor je od 2012. godine.  

Autor je više knjiga, među kojima se izdvajaju Ogledi iz političke ekologije (2012), Ekologizam i ekološke stranke (2007), Partije Zelenih u Evropi (2005), Misao o radu u delima dr Dragoljuba Jovanovića (2003). 

Piše: Isidora Nedić

Izvor: Tanjug I RTS

Foto: FPN

STUDENTI

Leave a Reply

Your email address will not be published.