Megatrendu vraćena dozvola za rad

Univerzitetu Megatrend vraćena je dozvola za rad nakon što je Ministarstvo prosvete poništilo prethodnu odluku zbog proceduralnog propusta.

Ministarstvo prosvete poništilo je odluku o oduzimanju dozvole za rad Univerzitetu Megatrend, prihvatajući žalbu koju je ovaj privatni univerzitet podneo odmah nakon što mu je pre nedelju dana odbijena reakreditacija.

Megatrendu je dozvola za rad oduzeta 26. avgusta. Rektor Univerziteta Megatrend, Mića Jovanović, ranije je izjavio za “Danas” da je vest o oduzimanju dozvole „lažna“ i „podmetnuta“, iako je prvobitna odluka Ministarstva bila zasnovana na dopisu Nacionalnog tela za akreditaciju, koje je odbacilo zahtev za reakreditaciju ove visokoškolske ustanove.

„Kako bismo zaštitili naše studente od pravne nesigurnosti, uprava Univerziteta Megatrend će ih redovno obaveštavati o svim smernicama Ministarstva prosvete u vezi sa studentskim pitanjima“, stoji u saopštenju objavljenom na sajtu Univerziteta. Sa tim u vezi, Rektorat Megatrenda je podneo zahtev ministarki prosvete za poništenje odluke o oduzimanju dozvole za rad.

Međutim, prema obrazloženju Ministarstva prosvete u vezi sa vraćanjem licence Univerzitetu Megatrend prilikom uvida u naknadno dostavljenu dokumentaciju otkrilo je proceduralni propust, te je na osnovu toga donelo odluku o poništavanju prethodnog rešenja o oduzimanju dozvole ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Piše: Milica Paunić

Izvor: Vreme, N1

Foto: Univerzitet Megatrend

STUDENTI

Leave a Reply

Your email address will not be published.