Srebro za Borislavu Perić na Paraolimpijskim igrama

Srpska parastonoteniserka Borislava Perić Ranković osvojila je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

Borislava je u finalu izgubila od Nemice Sandre Mikolašek rezultatom 3:2 u setovima.

Put do finala

Perić Ranković je ranije u četvrtfinalu savladala Britanku Megan Šeklton rezultatom 3:2 u setovima, dok je u polufinalu pobedila Kineskinju Jing Žou istim rezultatom i tako došla do finala. 

Najuspešnija srpska paraolimpijka

Borislava Perić Ranković osvajanjem druge paraolimpijske medalje, postala je najuspešnija predstavnica Srbije na Paraolimpijskim igrama. U svojoj paraolimpijskoj karijeri sada ima sedam medalja, a 2015. godine proglašena je za najbolju parastonoteniserku sveta. Ona je u pojedinačnoj konkurenciji osvajala zlato u Rio de Ženeiru i srebro u Londonu i Pekingu. Kada je u pitanju dubl, sa partnerkom Nadom Matić osvojila je srebrne medalje u Riju i sada u Parizu, dok su se sa bronzom vratile iz Tokija. I jedna i druga najavile su završetak sportske karijere nakon Paraolimpijskih igara u Parizu.

Dosadašnji uspeh srpskih paraolimpijaca

Za Perić Ranković je ovo ujedno druga medalja na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama, jer je do srebra najpre došla u dublu sa Nadom Matić, dok je za srpski paraolimpijski tim ovo ukupno šesta medalja. Ostale četiri doneli su stonoteniser Mitar Palikuća (bronza), paraatletičari Nebojša Đurić (srebro) i Željko Dimitrijević (bronza) i parastrelac Dragan Ristić (zlato).

Piše: Katarina Tomković

Izvori: Sportklub I Mondo.rs

Foto: Una.rs

SPORT

Leave a Reply

Your email address will not be published.