Konkurs za smeštaj u studentskim domovima: Ko može da se prijavi i šta je potrebno od dokumenata

Studentski centar Beograd objavio je konkurs za buduće studente prve godine studija, koji konkurišu za smeštaj u studentske domove u školskoj 2024/2025. godini.

Ko može da se prijavi?

Prema uslovima konkursa pravo na smeštaj u domove imaju studenti koji su prvi put upisani u prvu godinu osnovnih studija prvog stepena i integrisanih akademskih studija, koji se finansiraju iz budžeta Republike Srbije, imaju državljanstvo RS ili države u regionu, kao i prebivalište koje se ne nalazi u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju.

Koja dokumenta su potrebna?

Neophodna konkursna dokumentacija koju prilažu jeste:

  • obrazac prijave za studentski dom,
  • overena fotokopija svedočanstava sve četiri godine srednje škole,
  • uverenje o upisu na prvu godinu studija na teret budžeta RS koje izdaje visokoškolska ustanova,
  • uverenje o prosečnom mesečnom prihodu po članu porodice za period od 1. januara do 30. juna 2024, koje je overio nadležni opštinski organ iz mesta prebivališta kandidata, čiji se obrazac može preuzeti na sajtu Ustanove ili kupiti na blagajnama studentskih domova Ustanove Studentski centar,
  • kao i indeks i ličnu kartu na uvid.

Rok za prijavljivanje na konkurs počeo je juče, 2. jula i traje sve do 16. septembra. Dokumentaciju je moguće podneti radnim danima i to u periodu od 8 do 15 časova u Studentskom domu „Karaburma“ u Ulici Mije Kovačevića 7b.

U obaveštenju je navedeno i nekoliko važnih napomena:

  1. Studenti sa prebivalištem na teritoriji AP Kosovo i Metohija koji nisu u mogućnosti da donesu uverenje o prihodu po članu porodice, donose fotokopiju lične karte, kao i original na uvid.
  2. Studenti koji su završili srednju školu pre 2024. godine, dužni su da donesu pravdanje za godine od završetka srednje škole do upisa na visokoškolsku ustanovu, poput uverenja o prethodnom studiranju, dokazu da su bili u radnom odnosu ili nezaposleni i sl.
  3. Neblagovremene i nepotpune prijave na konkurs se neće razmatrati!
  4. Prilikom isključivo ličnog podnošenja konkursne dokumentacije, studenti podnose i zahtev za izdavanje višegodišnje studentske kartice, koja je neophodna za korišćenje usluga smeštaja i ishrane.

Za sve druge informacije ili nejasnoće, studenti se mogu obratiti Službi smeštaja ustanove, radnim danima od 8 do 15 časova, sa adresom Đušina 5a u Beogradu, na brojeve telefona: 011/334-0043 i 011/334-0324.

Piše: Milica Kuridža

Izvor: Ustanova Studentski centar

Foto: Privatna arhiva

STUDENTI

Leave a Reply

Your email address will not be published.