BUDUCNOST JE STIGLA

Некада је важило правило да прави гејемери купују само озбиљне десктоп машине са моћним графичким картицама, озбиљним хлађењем и јаким напајањима. Међутим, како се Nvidia серија 10 појавила на лаптоповима са идентичним карактеристикама као и на десктопу, многима су преносни рачунари постали сасвим адекватна алтернатива.

Тренутно на тржишту десктоп рачунара, а пре свега графичких картица, влада пометња изазвана криптовалутама, тако да просечан гејмер данас мора да издвоји и по неколико стотина евра више за графичку картицу за играње у Full HD резолуцији, него што је рецимо био случај пре пар година, што је скоро па незапамћено у ИТ свету. Са друге стране, лаптопови нису погођени овом проблематиком и њихове цене су исте ако не и ниже него што су биле пре годину дана. Када се све ово узме у обзир, из гејмерске перпективе десктоп сличних перформанси као и лаптоп кошта можда незнатно мање. При том, лаптоп има и бројне друге погодности, као што су мобилност и несметан рад у случају нестанка струје. Поред тога, увек можете користити екстерни монитор, ако имате одређену локацију на којој се стално играте. Периферије наравно исто нису проблем, јер ћете свакако користити исте и на десктопу и лаптопу.

На пољу гејмерских лаптопова се свакако истиче ASUS ROG серија која је прилагођена специфичним потребама гејмера и која традиционално важи за сам врх понуде гејмерских лаптопова. Многи не знају да је ASUS број 1 у свету, када су гејмерски лаптопови у питању. Управо код нас је пионирски почео са радом систем додатних погодности под називом ASUS ROG Клуб у који могу да приступе сви који су купили ROG лаптоп након 1. марта 2018.

Када сте члан клуба можете скупљати и бодове, не само куповином лаптопа већ и куповином ASUS ROG периферија и касније те исте бодове заменити за вредне поклоне и бројне друге награде. Чланство у клубу вам омогућава да учествујете на турнирима које организује ASUS, да добијете бесплатне улазнице за гејмерске догађаје које ASUS спонзорише, учествујете у специјалним наградним играма само за чланове клуба и да добијате на тест нове моделе ASUS ROG лаптопова. У сваком случају сада имате и још један додатни мотив за куповину гејмерског лаптопа уместо десктопа!

Поред тога, ASUS је недавно отворио и Call center, па сада на једном месту можете добити све информације о њиховим мобилним уређајима (лаптоповима, телефонима и таблетима), као и техничку подршку, ако вам случајно затреба. Телефон цалл центра је 011/43-00-328, а радно време је радним данима од 9 до 17 часова.

Leave a Reply

Your email address will not be published.