Zašto je polarni meda braon?

Harvi je jadnik protutnjao u pokušaju da nas upozori na ludu Mariju. Njeno letovanje na karibima je baš usralo život lokalnom stanovništvu i usmrtila je minimum trideset i dve osobe a budimo realni to i nije nešto najgore što jedna Marija može.

Šta smo to uradili sa klimom, pička li nam materina bezobrazna. Led na polovima se toliko drastično smanjuje da pingvini uče osnove letenja a polarni medvedi, unovčivši ček od koka kole, sele se u toplije krajeve. Uskoro će i Srbija imati izlaz na more… Beograd na vodi i Budvu pod vodom.

U nekoliko navrata ovaj univerzum je stisnuo dugme za restart na ovoj našoj planeti a zaslužili smo meteor ili potop kao nikada ranije. Sudbina dinosaurusa će nas uskoro zadesiti, mada kontam da ćemo se pre toga i sami poubijati. Zamišljam ovu zemlju kao zapuštene zube i nas, ljude, kao karijes koji se nastanio samo da uništi i vrlo je moguće da svako od nas ima svoj mali univerzum u čeljustima te redovnim pranjem zuba uništavamo štetočinu i ne dozvoljavamo njeno razaranje, kao Mars recimo. Bravo za Mars, a red je i da ova naša poseti zubara.

Surovije delove planete smo već otpisali ali šta se to dešava sa naizgled mirnim delovima iste? Naša Srbijica ima klimatske promene kao žena u PMS-u. Temperaturne razlike od dvadeset stepeni celziusa i to u vremenu od samo dvadeset i četiri časa, jeste par peščara u blizini ali Gobi pustinja je poprilično daleko… Pre neki dan je moj rodni Srem pregazio razoran nalet vetra koji mi je ozbiljno oštetio krov i poplašio kera. Crep smo namestili a Đole sad redovno posećuje psihijatra i kažu da će sve biti u redu, ali šta dalje? Pre samo par godina smo imali poplave i osećali se kao da je armagedon pred nama, a zemljotrese pre toga. Oj Srbijo među šljivama, šta ćeš kad nestane šljiva?

Vetar je oborio krst sa crkve, pitate li se da li je to uradio on? Glad, bolest, prirodne katastrofe i nuklearni rat su nam jedini spas. Ako postoji, Bog je ateista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.